Εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος θάμνων στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος θάμνων στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 και για δυο εβδομάδες 

Εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος θάμνων θα πραγματοποιήσουν συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες δυο εβδομάδες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες αρχίζουν από την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022. Δεν θα γίνονται εργασίες τις ημέρες του Σαββάτου.

Οι εργασίες θα καλύψουν το ανατολικό τμήμα της περιφερειακής οδού από τον κόμβο Κ13 (νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”) μέχρι τον κόμβο Κ5 (νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”), αλλά και το δυτικό από τον ισόπεδο κόμβο του Κορδελιού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 (συμβολή με άξονα ΠΑΘΕ).

Ο προγραμματισμός των εργασιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο εξής: 

-Στην κεντρική νησίδα της περιφερειακής οδού τα συνεργεία θα πραγματοποιούν εργασίες την Κυριακή 17 και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας και στις δυο κατευθύνσεις. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από τις 6.00’ το πρωί έως τις 15.00’.

-Στην κατεύθυνση προς ανατολικά, στα δεξιά της περιφερειακής οδού τα συνεργεία θα πραγματοποιούν εργασίες από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και επίσης το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 κατά τις ώρες 10.00’ – 14.00’. Στην ίδια κατεύθυνση την Παρασκευή 22 και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 οι ώρες των εργασιών είναι 10.00’ – 12.00’.

-Στην κατεύθυνση προς δυτικά, στα δεξιά της περιφερειακής οδού τα συνεργεία θα πραγματοποιούν εργασίες ταυτόχρονα με την κατεύθυνση στα ανατολικά, με μόνη αλλαγή τις ώρες των εργασιών κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη. Οι εργασίες θα γίνονται κατά τις ώρες από τις 10.00’ το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Για τις δυο ημέρες της Παρασκευής ισχύει ακριβώς το ίδιο ωράριο με την κατεύθυνση στα ανατολικά.

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνεται ότι οι εργασίες που θα εκτελούνται δεξιά της περιφερειακής οδού, εκτελούνται κατά τμήματα, αρχικά στην κατεύθυνση προς ανατολικά και εν συνεχεία στην κατεύθυνση προς δυτικά.

Επίσης επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και επίσης, ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των παραπάνω οδών, για την εκτέλεση των εργασιών, σχετικά μικρός.