Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας κλοπής

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας κλοπής

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας κλοπής, που έλαβαν χώρα σε περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 57χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, σχετικές δικογραφίες.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) αλλοδαποί μαζί με συνεργούς τους και ενεργώντας κατ’ εντολή του 57χρονου, τον Ιούνιο του 2022 στο κέντρο της πόλης, με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 26χρονο αλλοδαπό, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ο 21χρονος τραυμάτισε στο χέρι, φιλικό πρόσωπο του 26χρονου, που προσπάθησε να αποτρέψει την παραπάνω έκνομη ενέργεια.

Επιπλέον προέκυψε ότι, ο 57χρονος μαζί με συνεργό του, το Μάιου του 2022 σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε αποθήκη, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και αποχώρησαν.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.