Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστειών και κλοπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστείας και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν μία ληστεία, τρεις περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής και μία διάρρηξη καταστήματος και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:

  • Τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 34 και 27 ετών, οι οποίοι μέσα Δεκεμβρίου του 2020 στην περιοχή της Καλαμαριάς, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης καταστήματος σούπερ μάρκετ και αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 83χρονη ημεδαπή την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (16.075) ευρώ.
  • 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022 στο κέντρο της πόλης, διέρρηξε (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους κοσμήματα αξίας (5.900) ευρώ και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Σημειώνεται ότι ο 24χρονος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για διακεκριμένες κλοπές που αφορούν σε διαρρήξεις οχημάτων.

  • 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίο τον Μάιο του 2022 διέρρηξε κατάστημα στην περιοχή του Ευόσμου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.