Δ.Χαλκηδόνος-Λαϊκή Συσπείρωση: “Μόνο ο λαός σώζει το λαό!”

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στα Κουφάλια εκδήλωση της ΛΑ.ΣΥ. με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Μαρκίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και πάλι υποψήφιος Γιώργος Χαβατζάς.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μαρκίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια:

– Για την υποβάθμιση των λειτουργιών του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε οι σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τις οικονομικές επιτροπές χωρίς ποτέ να φτάνουν στο Δ.Σ.

– Ο δήμος δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στο δήμο.

Καυτηρίασε:

– την παραχώρηση οικοπέδου σε εταιρεία φυσικού αερίου
– Διευκόλυνε να στηθεί στο χώρο της παλιάς ΟΓΣΘ βιομηχανία με το ψευτοεπιχείρημα ότι είναι συνέχεια της παλιάς Ομοσπονδίας.
– έκαναν ότι μπορούσαν να διευκολύνουν τον εργολάβο που αγόρασε “τρύπα” στο χ. Γέφυρα να τη μπαζώσει με βιομηχανικά απόβλητα.
– Δηλώνει άγνοια, έλλειψη ενημέρωσης για το φωτοβολταϊκό πάρκο “τέρας” που στήνεται σε έκταση 4000 στρεμμάτων, αποκρύπτοντας τις τρεις επιστολές της περιφέρειας για γνωμοδότηση

Επίσης αναφέρθηκε στο ΚΕΚ “ΝΕΦΕΛΗ” και τα παραμάγαζα που στήθηκαν για να “τρώγονται” τα χρήματα των προγραμμάτων της Ε.Ε.

Στα τέσσερα χρόνια και με τους δυο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους η ΛΑ.ΣΥ. αντέδρασε-κατήγγειλε και πρωτοστάτησε στον αγώνα των κατοίκων ώστε να μη περάσει αυτή η πολιτική.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην πολιτική υποχρηματοδότησης του δήμου.
Αναφέρθηκε, ακόμα, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στην ιδιωτική υπηρεσία καθαριότητας, στον αγώνα για την επαναπρόσληψη των 56 συμβασιούχων, στις προτάσεις της ΛΑ.ΣΥ. για τη λειτουργία του δημοτικού ωδείου και του κολυμβητηρίου, στα ζητήματα της παιδείας, του αθλητισμού, των νέων ζευγαριών.

Απάντησε στο ερώτημα “Τι δήμο θέλουμε?”
Θέλουμε ένα δήμο πλάι στον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τη νεολαία, ένα δήμο να νοιάζεται, να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής.
Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως επιβεβαιώθηκαν τα συνθήματα:

“Μόνοι τους και όλοι μας!”
“Μόνο ο λαός σώζει το λαό!”

Κάλεσε να δυναμώσει ο αγώνας και να μη λείψει κανείς!
Να υπερψηφιστούν οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού σε κάθε χωριό τόσο στο δήμο όσο και στις τοπικές κοινότητες.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Στην παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χαβατζάς εξέφρασε την αληλλεγγύη μας στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, τη θλίψη και τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δυο αδικοχαμένων πιλότων.
Αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης της ΛΑ.ΣΥ., στην εκλογή περισσότερων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της εκάστοτε αντιλαϊκής κυβέρνησης.
Στις προσεχείς εκλογές μπορεί να γίνει ένα ακόμη βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

“ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!”

Τέλος ο Γ. Χαβατζάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να δυναμώσουμε την εργατική λαϊκή αντίσταση και αντιπολίτευση!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ