Ευρωπαϊκή καταξίωση για το θηρίο

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ για το ΘΗΡΙΟ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφηβων-κορασιδων(Κ20) διεξάγεται στο TALLINN (15-18) Ιουλίου. Εκεί έδωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους όλα τα αστέρια της Ευρώπης και μαζί με αυτά το δικό μας κορίτσι η Πολυνίκη ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ στα 100 και στα 200μ.

Το πρωί της Πέμπτης 1ης μέρας των αγώνων η Πολυνίκη αγωνισθηκε στον προκρ. των 100μ και προκρίθηκε άνετα με 11″83 στους ημιτελικούς. Το απόγευμα η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται από τους ειδικούς η διάδοχος της τεραστιας Κατερίνας Θάνου.

Βρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο αφού αντιμετώπιζε μεγαθήρια αγωνιζόμενη στην πιο δύσκολη σειρά έκανε μια φανταστική κούρσα και με την εκπληκτική επίδοση 11″55 που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ πήρε πανάξια την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Την Παρασκευή το απόγευμα στις 5.20 στον τελικό η ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ έκανε ακόμη μια υπέροχη κούρσα και με επιδοση 11″66 πήρε πανάξια την 6η θέση.

Είναι και επίσημα λοιπόν η 6η Ευρωπαία σπρίντερ ως νεανιδα αφήνοντας πίσω αθλήτριες με μεγάλες επιδόσεις και Πανευρωπαϊκούς τίτλους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι με αυτή την επιτυχία, εκτός των άλλων η Πολυνίκη παίρνει και το πολυπόθητο ΑΝΕΥ για οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας της στα Α.Ε.Ι.

Δεν τελείωσε εδώ όμως η παρουσια της Εμμανουηλίδου στο TALLIN. Δύο ώρες μετά τον τελικό των 100μ, άρχισαν οι προκριματικοί των 200μ. Παρά την κούραση της η αθλήτρια του ΑΣΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ επονομαζομενη και ΘΗΡΙΟ, κάθησε στον βατήρα και παραλίγο να καταρρίψει το δικό της Πανελλήνιο Ρεκόρ(23″83) και με επιδοση 23″85 προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Σαββάτου.

Σάββατο 15.45 ο 2ος ημιτελικός.

Η Εμμανουηλίδου εμφανώς καταβεβλημένη από τις πολλές κούρσες με 24″13 δεν κατορθώνει να προκριθεί στον τελικό. Μετά από 5 αγωνες εδώ τελειώνει το όμορφο ταξίδι της Πολυνίκης στο TALLINN.

Η αθλήτρια επιστρέφει με την αποστολή της Εθνικής την Τρίτη και μετά από λίγες μέρες ξεκούραση, ξεκινάει υπό την επίβλεψη της Κατερίνας Αλεξοπούλου στο στάδιο Κουφαλιων την προετοιμασία για το άλλο κορυφαίο ραντεβού του καλοκαιριού. 17εως 22 Αυγούστου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου U20 στο ΝΑΪΡΌΜΠΙ της ΚΕΝΥΑΣ.

Πολλά συγχαρητήρια στην Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και στην προπονήτρια της Κατερίνα Αλεξοπούλου γι αυτή την τεράστια επιτυχία.