Τα φώτα είναι πολλά… Το σκοτάδι παραμένει… (απάντηση στο Δήμο Χαλκηδόνος)

Τα φώτα είναι πολλά… Το σκοτάδι παραμένει…

Απάντηση του Σταύρου Αναγνωστόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος (Για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ)

Με αξιοπρόσεκτη καθυστέρηση η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος φρόντισε να απαντήσει σε σχετικό μου άρθρο. Για ένα θέμα, που κατά τα λεγόμενά της, το επεξεργάζεται και το γνωρίζει πολύ καλά εδώ και πολλούς μήνες, προφανώς δεν είχε έτοιμες απαντήσεις και περίμενε τη σχετική εισήγηση των μυστικοσυμβούλων της, που τελευταία εμφανίζονται ξαφνικά, επί θεμάτων ενεργειακής αναβάθμισης. Τις απαντήσεις βέβαια τις απαιτούν οι πολίτες του Δήμου μας, αλλά δυστυχώς παρά τις εκθέσεις ιδεών που γράφουν, το σκοτάδι παραμένει.

Αν πράγματι ήθελαν το φως και την αλήθεια, θα έπρεπε να είχαν θέσει ένα τόσο σοβαρό θέμα σε δημόσια διαβούλευση από την αρχή της ιστορίας και όχι αυτή τη στιγμή για να έρθουν μόνο οι εργολάβοι, ώστε να μάθουν όλοι οι πολίτες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να επιδιώξουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση όλων των φορέων.

Αν ήθελαν το φως και την αλήθεια δεν θα αποφάσιζαν σε μια σύντομη συζήτηση μετά τα μεσάνυχτα, πιεστικά και επιτακτικά, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των Δημ. Συμβούλων και με οριακή πλειοψηφία.

Αν ήθελαν το φως και την αλήθεια θα επιζητούσαν το διάλογο, διότι τώρα η μόνη διαλογική συζήτηση που έγινε ήταν μόνο με δύο Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι μάλιστα καταψήφισαν το θέμα. Άραγε κι αυτοί το σκοτάδι θέλουν να επιβάλλουν;

Επομένως αν επιθυμούν το φως και την αλήθεια ας φροντίσουν με τις ενέργειές τους να το αποδείξουν, αλλιώς το σκοτάδι θα γίνεται βαθύτερο.

Τελειώνοντας να προσθέσω πως αν η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος αφιέρωνε το ίδιο χρόνο που σπαταλά στο να εκδίδει ανούσια δελτία τύπου-εκθέσεις ιδεών και έδειχνε το ίδιο ζήλο στην προετοιμασία και λύση ορισμένων σοβαρών θεμάτων, δε θα ήμασταν σ’ αυτή την κατάσταση ως Δήμος. Διότι δεν γνωρίζω αν κάποιοι ‘’ψαρεύουν’’ στα θολά νερά του λαϊκισμού, αλλά είναι σίγουρο ότι με την ανεπάρκεια και ανικανότητα που δείχνει η Δημοτική Αρχή σε λίγο θα ‘’ψαρεύουμε’’ στα θολά λασπόνερα της ‘’λιμνοθάλασσας’’ που δημιουργείται κάθε τόσο, στην είσοδο των Κουφαλίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *