Φώτης Κυριακίδης-“ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”

 

Απάντηση στο δελτίο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος δίνει ο αρχηγός της παράταξης “Ενεργοί Δημότες” κ.Φώτης Κυριακίδης.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

kyriakidis2Του Φώτη Κυριακίδη

 

Μην βαράτε βρε παιδιά, μια άποψη είπα μόνο, έτσι θα ΄θελα να απαντήσω αλλά το γκεμπελικό σας κείμενο με κάνει να αμυνθώ.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι σε μια δημοσιευμένη άποψη που αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι δήμοι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν πόρους για αυτόνομη ανάπτυξη, κινητοποιήθηκε ένας κομματικός μηχανισμός για να τον αντικρούσει, όχι στην βάση της αξίας της άποψης, αλλά της φίμωσης οποιουδήποτε υπογραμμίζει την ανυπαρξία τους. Και το λέω αυτό, έχοντας επίγνωση της ευθύνης και της θέσης στην οποία μας έταξε ο λαός του δήμου μας. Θεωρώ ότι ο κόσμος δεν μας έστειλε εδώ να βιοποριστούμε, ούτε να βολευτούμε, αλλά ούτε και να περνάμε τον καιρό μας,
Βρέθηκα λοιπόν στην επίμαχη συνεδρίαση, ως είχα υποχρέωση, στην οποία δυστυχώς

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΊ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΥΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Ήταν μια διαδικασία για να βγούμε από την υποχρέωση, γιατί αυτή είναι η αντίληψη του κ.Τσουκνιδά για την διοίκηση. Να περνάει ο καιρός. Και δυστυχώς για εσάς η άποψή μου ήταν η μόνη που ακούστηκε. Μήπως μπορείτε να πείτε δημόσια κάποια άποψή σας?
Δύο πράγματα πρότεινα. Το πρώτο ήταν να αποφύγουμε να προτείνουμε γεφυράκια και παρκάκια και όποια προγράμματα τρέξουμε να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, σκέψη με την οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της ΑΝΕΘ.
Η δεύτερη σκέψη ήταν αυτή για τα σκουπίδια, όχι από μόνη της. Σε συνδυασμό με την ιδιωτική πρωτοβουλία, που θα πρέπει να είναι το επακόλουθο της πρωτοβουλίας του δήμου, της διαλογής στην πηγή.
Αυτό που έγραψα δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά τα συμπεράσματα από μία παρουσίαση που παρακολούθησα. Δεν ήμουν εγώ που είπα ότι η ιδέα της χρηματοδότησης των κάδων για ανακύκλωση στην πηγή, είναι δυνατή. Το είπε ο υπάλληλος της ΑΝΕΘ που καθόταν στα δεξιά σας κ.Τσουκνιδά. Αυτό που κάνατε ήταν να του φωνάζετε ότι «αυτό δεν γίνεται», λες και ήσασταν εσείς ο μελετητής. Κοιταζόμασταν μεταξύ μας οι τέσσερεις άνθρωποι που ήμασταν εκεί και χαμογελούσαμε.
Δεν είπαν οι εκπρόσωποι της ΑΝΕΘ ότι είναι επιλέξιμη δαπάνη κ.Πάσχο, αλλά είπαν ότι υπό προϋποθέσεις μπορούσαν να είναι, και εκεί εξεράγει ο κ. Τσουκνιδάς και προσπάθησε να αποτρέψει τους εκπροσώπους σας να συνεχίσουν την κουβέντα. Σας τα είπε αυτά ο πολιτικός σας φίλος, ο οποίος προσέτρεξε για προστασία σε εσάς; Νομίζω ότι σας χρησιμοποίησε. Γιατί δεν τον ρωτήσατε για ποιο λόγο στην συνεδρίαση ήταν παρόντα μόνο 3 άτομα από την διοίκησή του;
Θα συγχαρώ δια της παρούσης τους εκπροσώπους σας που ήρθαν με διάθεση να ακούσουν και να αφουγκραστούν. Που παρότι είχαν ένα ακροατήριο 7 ανθρώπων, με σεβασμό παρουσίασαν το πρόγραμμα.
Στην συνέχεια της κουβέντας για το τι θα γίνει με τα μη ανακυκλώσιμα, δημοτικός του σύμβουλος υπερασπίστηκε την άποψή μου , λέγοντας ότι υπάρχει τρόπος, ενώ αυτός δεν ήθελε ούτε να κουβεντιαστεί.
Έχετε δίκιο, κ. Τσουκνιδά. είναι ανακρίβεια τα 2.000.000€ που προσπαθείτε να δώσετε σε ιδιώτη, για να πετάξετε από επάνω σας την ευθύνη της διαχείρισης των σκουπιδιών. Με συγχωρείτε, είναι κοντά 2.200.000€.
Τραγική σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά η διοίκηση σας, όπως τραγικός ήσασταν και στην προηγούμενη περίοδο που διοικήσατε τον δήμο 1998 -2006.
Είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χρήμα και θα το κάνουμε όσο και προσπαθείτε να μας βάλετε στο περιθώριο.
Και σταματάω σε αυτό. Αν το θέλετε έχει και συνέχεια…
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

 

Μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη ανακοίνωση του κ. Φώτη Κυριακίδη ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *