Γ. Ιωαννίδης: Να γίνεται ελεύθερη διέλευση από τα Διόδια Ωραιοκάστρου

Να γίνεται ελεύθερη διέλευση από τα Διόδια Ωραιοκάστρου που βρίσκονται στο ύψος της κοινότητας Διαβατών και  Μαλγάρων για τους οδηγούς όλων των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό προτείνει ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

«Τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ που ορίζουν ρητά να μένουμε σπίτι χρειάζεται να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας μόνο σε πολύ αναγκαίες περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως συνάνθρωποι μας που χρειάζεται να μετακινηθούν για πολύ σημαντικούς λόγους (μεταφορείς, εργαζόμενοι σε  υπηρεσίες υγείας, σε εταιρείες  παροχής υπηρεσιών, εργάτες, αλιείς, αγρότες, παραγωγοί) κ.α.

Για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για τους εργαζόμενους στα γκισέ των διοδίων  προτείνω να ανοίξουν οι μπάρες και  να γίνεται ελεύθερη  διέλευση των αυτοκινήτων από τους δύο σταθμούς που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του  δήμου Δέλτα . Με αυτό τον τρόπο ο πολίτης που μετακινείται δεν θα αντιμετωπίζει και το έξοδο των διοδίων. Εξάλλου οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και από τους σταθμούς των διοδίων μειώνοντας σημαντικά το κέρδος.

Σε μια τέτοια ιδιαίτερη στιγμή που ζει η χώρα μας το κέρδος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Χρειάζεται όλοι από τις θέσεις μας να αναλογιστούμε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και να  δείξουμε την αναγκαία  πολιτική, κοινωνική,  εταιρική υπευθυνότητα,  με  αλληλεγγύη και ανθρωπιά βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των Ελλήνων.

Ελπίζω η έκκληση μας να οδηγήσει σε άμεσες παρεμβάσεις από το αρμόδιο υπουργείο και τη  διοίκηση της Εγνατίας Οδού η οποία διαχειρίζεται  τα εν λόγω διόδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *