Γ.Μπουτάρης: Στόχος η μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του Αξιού ποταμού

axios1

Η προοπτική μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω του Αξιού ποταμού απασχόλησε τη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διήμερη παρουσία του τελευταίου σε Κρούσεβο και Οχρίδα.

Όπως είπε ο δήμαρχος, το θέμα του Αξιού “ενώνει” τις δύο χώρες και θα πρέπει να γίνουν κοινές δράσεις, να καθαριστεί ο ποταμός και στη συνέχεια να προχωρήσει η ιδέα της διαπλάτυνσης, ώστε να καταστεί πλωτός και να συνδέσει το Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης, κατά την παραμονή του στην Οχρίδα, μίλησε σε σεμινάριο “Νέων Ηγετών”, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, που τον συνόδευε στο ταξίδι, πρότεινε την επόμενη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο να προγραμματιστεί μία μονοήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο του Κρούσεβο, στον οποίο διατύπωσε την ιδέα να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα καταφύγιο όμοιο με αυτό που έχει ο “Αρκτούρος” στο Νυμφαίο της Φλώρινας καθώς υπάρχουν αρκετά άγρια ζώα στη γειτονική χώρα.

Πηγή:typosthes.gr

3 comments

  1. θα μας τρελλανει ο μπουταρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *