Γ.Ταχτατζόγλου:”Ο ιός δεν αστειεύεται-Αισθάνομαι σαν λιοντάρι στο κλουβί”

Συνέντευξη στην καθημερινή και στον Γιάννη Παπαδόπουλο παραχώρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χαλκηδόνος και αναπληρωτής προϊστάμενος νοσηλευτών στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» κ.Γαβριήλ Ταχτατζόγλου.

Πρώτα αρρώστησε στις 30 Οκτωβρίου η πεθερά του. Υπέθεσαν ότι μπορεί να κόλλησε στη λαϊκή αγορά ή στο σούπερ μάρκετ. Κανείς όμως δεν μπορούσε να είναι σίγουρος, ήταν αδύνατο να ιχνηλατηθεί η πηγή της διασποράς. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ασθένησε η σύζυγός του. Ακολούθησαν ο κουνιάδος του και ο πεθερός του. Δύο οικογένειες, σε ένα διώροφο σπίτι στον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, με σχεδόν όλα τα μέλη τους θετικά στον νέο κορωνοϊό.

Κατά την ένατη με δέκατη ημέρα της νόσου, η πεθερά του εμφάνισε πιο βαριά συμπτώματα. Είχε έντονο βήχα, υψηλό πυρετό 39,5 και ένιωθε μεγάλη κακουχία. Υποβλήθηκε σε αξονική και φάνηκαν διηθήσεις και στους δύο πνεύμονες, που περιγράφονταν σαν «θολή ύαλος».

Στις 16 Νοεμβρίου το δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο ίδιος έδειξε ότι ήταν πλέον θετικός. «Μετράω τις ημέρες μία μία γιατί φοβάμαι πάρα πολύ. Είναι ένας ιός ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία», λέει σε τηλεφωνική μας συνομιλία κατά την όγδοη ημέρα νόσησής του. Παράλληλα όμως η σκέψη του τρέχει και στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί του στη ΜΕΘ. «Ξέρω τι γίνεται στην πρώτη γραμμή», λέει. «Αισθάνομαι σαν ένα λιοντάρι μέσα στο κλουβί».

kathimerini.gr

Για τον νοσηλευτή Γαβριήλ Ταχτατζόγλου οι ημέρες της δικής του καραντίνας δεν κυλούν τόσο ήπια. «Εχω πόνους σε όλο μου το σώμα, κάνω πυρετό μέχρι 38, αλλά αυτό γίνεται περίπου δύο φορές την ημέρα. Αισθάνομαι και μεγάλη κόπωση», λέει

«Ολοι έχουμε περάσει κάποια βαριά ίωση στη ζωή μας. Αυτό όμως είναι τελείως πρωτόγνωρο. Αισθάνομαι σε μεγάλες ομάδες μυών όπως είναι η γαστροκνημία ή οι τετρακέφαλοι λες και κάποιος προσπαθεί να βγάλει τους μυς από τα οστά, να τους ξεκολλήσει. Είναι πολύ επώδυνο. Κανείς δεν το περιμένει για τον εαυτό του ότι θα νοσήσει. Παρόλο που είμαστε στο κέντρο των ιώσεων, παίρνουμε τα μέτρα μας, οπότε μέσα στα νοσοκομεία είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Θεωρείς ότι δεν θα σε αγγίξει» τονίζει.

ο κ. Ταχτατζόγλου δεν έκρυψε από τον περίγυρό του ότι έχει νοσήσει. «Κυρίως για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γιατί ακούω διάφορες φωνές. Ολα αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι ψέματα, οι νοσούντες είμαστε πάρα πολλοί», επισημαίνει.

Στον τόπο κατοικίας του, στον Αγιο Αθανάσιο, ο ίδιος εκτιμά ότι η διασπορά είναι πολύ μεγάλη μεταξύ των κατοίκων. Πλέον, στους περισσότερους δεν φαίνεται περίεργο όταν μαθαίνουν ότι νόσησε ο γείτονας ή κάποιο φιλικό τους πρόσωπο.

«Ο ιός δεν αστειεύεται, είναι πάρα πολύ επιθετικός και πλέον μας αφορά όλους. Υπάρχει και βρίσκεται ανάμεσά μας. Πρέπει να τηρήσουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, να ελέγξουμε τη διασπορά τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα εμβόλια», αναφέρει ο κ. Ταχτατζόγλου. «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να είναι υγιής και να μην περάσει ό,τι και εγώ με τους δικούς μου ανθρώπους».

Να ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντα του στον αγαπητό Γαβριήλ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *