Γέφυρα:Ανακοίνωση Τοπικού Συμβουλίου για τα ΚΕΚ Νεφέλη

Ανακοίνωση Τοπικού Συμβουλίου Γέφυρας

To τοπικό συμβούλιο της Γέφυρας  δηλώνει την υποστήριξη του στη Διαδημοτική επιχείρηση Κ.Ε.Κ. Νεφέλη που εδρεύει και συστεγάζεται στην Κοινότητα μας εδώ και 25 χρόνια .

Πιστεύουμε ότι το Κ.Ε.Κ. Νεφέλη είναι ένας θεσμός που πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να μην είναι αντικείμενο μικροπαραταξιακών αντιθέσεων.

Οι άνθρωποι ως γνωστόν φεύγουν αλλά οι θεσμοί μένουν.Η Διαδημοτική επιχείρηση Κ.Ε.Κ. Νεφέλη μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης των διασυνοριακών προγραμμάτων αλλά και των άλλων πρωτοβουλιών δράσης συμβάλει στην προώθηση της απασχόλησης της περιοχής μας και στη μείωση της ανεργίας.

Επίσης με τη βοήθεια του Κ.Ε.Κ. Νεφέλη ιδρύθηκε εδώ και 3 χρόνια μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση η “ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΣΤΟΧΟΣ ” για ν απασχοληθούν άνθρωποι που θέλουν να ιδρύσουν μια δική τους επιχείρηση μέσω των προγραμμάτων της κοινωνικής οικονομίας.

Είναι τιμή μας που συστεγάζεται η έδρα της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΣΤΟΧΟΣ στη Γέφυρα, γιατί γίνεται πόλος ανάπτυξης μιας σημαντικής υπηρεσίας, αφού έρχεται κόσμος από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το να λοιδορούμε τέτοιες προσπάθειες νομίζουμε ότι δεν συμβαδίζει σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία στην προσπάθεια μας να κάνουμε τη Γέφυρα (Ιστορική έδρα) , έναν τόπο ανάπτυξης και ευημερίας .

Δε συμφωνούμε με την μεταφορά της έδρας του Κ.Ε.Κ. , όπως φημολογείται σε άλλο Δήμο, διότι θα προκαλέσει πλήγμα , τόσο στον τόπο μας, όσο και στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τόσο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Κ.Ε.Κ. ΝΕΦΕΛΗ όσο και της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΣΤΟΧΟΣ Γι αυτό και στο πρώτο τοπικό συμβούλιο που έγινε , στις 24/09/2019 , ψηφίσαμε ομόφωνα την παράταση της δωρεάν παραχώρησης χρήσης μέρους του Δημοτικού καταστήματος Γέφυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *