Γέφυρα:Εγκρίθηκε η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Χαλκηδόνος (Μάϊος 2018) για την υλοποίηση του έργου “Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Γέφυρας” στο ΕΣΠΑ 2014-2020 προϋπολογισμού 674.138 ευρώ.

Το κλειστό γυμναστήριο Γέφυρας επιλέχθηκε μεταξύ των υπολοίπων στο Δήμο αφού διαπιστώθηκε πως είναι το πιο ενεργοβόρο. Σε αυτό θα γίνουν επεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης, Εξοικονόμησης Ενέργειας και δράσεις αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για θέρμανση – ψύξη των χώρων του κλειστού γυμναστηρίου, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών για παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης κτλ).

Από αυτές προβλέπεται ότι η εξοικονόμηση ενέργειας και οι ετήσιες εκπομπές σε CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) θα μειωθούν κατά 44,2%. Γίνεται προσπάθεια, παράλληλα με την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποιείται συνεχώς, η ίδια στρατηγική να ακολουθείται για όλες τις υποδομές του Δήμου (σχολεία, γυμναστήρια κτλ), εφόσον προκύπτουν αντίστοιχα ευρωπαϊκά και κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να ενταχθούν μελέτες.

Τέλος, υποβλήθηκαν οι προτάσεις για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ των έργων

1) διαμόρφωση γηπέδου Ποδοσφαίρου και στίβου στη Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος” Π/Υ 300.000 ευρώ και

2) κατασκευή τμήματος αθλητικού πυρήνα Β – γηπέδου ποδοσφαίρου στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνος Π/Υ 374.000 ευρώ, οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *