Γέφυρα:1η Στρατιωτική Συναυλία (φώτο-video)-Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων “Τόψιν”

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθες η 1η Στρατιωτική Συναυλία στο νέο συναυλιακό χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν)  στη Γέφυρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος αξιωματικών της ΜΕΡΥΠ αλλά και πλήθος πολιτών. Ο διοικητής της Μεραρχίας Υποστήριξης υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης τόνισε την ανάγκη ενότητας και ως μια ένδειξη καλής συνεργασίας απέδωσε τιμητικές πλακέτες στον  δήμαρχο  Δήμου Χαλκηδόνος κύριο Ιωάννη Τσουκνιδά, στην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γέφυρας κα Μαρία Χατζηκύρκου , στο σύλλογο φίλων του Μουσείου, στον Πολιτιστικό σύλλογο Γέφυρας “Μέτρες- Σωζόπολη”, στον Πολιτιστικό σύλλογο Κ.Γέφυρας “Άγιος Γεώργιος” και σε δύο εθελοντές, δημότες της Γέφυρας, τον κ. Χρηστίδη Παναγιώτη και τον κ.Αλέξανδρο Κιομουρτζή.

Ακολούθησε βράβευση των παιδιών των αξιωματικών της Μεραρχίας που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και των παιδιών που αρίστευσαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και υπέροχες μουσικές από τον ελληνικό κινηματογράφο και την ορχήστρα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Η Πρόεδρος της Δ.K. Γέφυρας Κα Μαρία Χατζηκύρκου σε δηλώσεις της στο e-koufalia.gr τόνισε:

“Είναι τιμή για τη Γέφυρα, την ιστορική έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος, να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Πραγματικά,ο υποστράτηγος κύριος Γρηγοριάδης, ο ταξίαρχος κύριος Βοσνακίδης αλλά και ο διευθυντής του Μουσείου κύριος Μικρόπουλος φαίνεται πως αγαπούν τον ιστορικό αυτό χώρο και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Εύχομαι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός και το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων” ΤΟΨΙΝ” να γίνει πόλος έλξης ακόμη περισσότερων επισκεπτών που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορικότητα του χώρου και τη συμβολή του στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.”

BINTEO

 

ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *