Γέφυρα:Λαϊκή Συνέλευση (vid)

Έγινε σήμερα Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Παναγίας Ρευματοκρατούσσας, η έκτακτη λαϊκή συνέλευση της τοπικής κοινότητας Γέφυρας.Τα θέματα σύμφωνα με την πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου ήταν τα παρακάτω:

1ον. Παραίτηση ή μη, όλων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Γέφυρας, με αφορμή την αντιμετώπιση του Δήμου προς το χωριό μας.
2ον. Ενημέρωση για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα έργων στο Δήμο μας, το οποίο υποβαθμίζει και υποτιμά τη Γέφυρα ως χωριό, αλλά και ως Ιστορική Έδρα.
3ον. Ενημέρωση για το νέο δίκτυο πόσιμου νερού των Κοινοτήτων Γεφύρας, Αγίου Αθανασίου και Νέας Μεσημβρίας, για το οποίο ενημερωθήκαμε ότι συνδέθηκε με παλιό αγωγό αμιάντου της Ομοσπονδίας.
4ον. Ενημέρωση για τις διαδικασίες αποξίλωσης των παιδικών χαρών μας.
5ον. Έναρξη διαδικασιών για την διεκδίκηση της διοικητικής αυτονομίας της Γέφυρας ως Ανεξάρτητης Ιστορικής Κοινότητας, στα πλαίσια του νέου Καλλικράτη.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ.Λουκάς Ευσταθιάδης και οι τοπικοί σύμβουλοι και ακολούθως ο δήμαρχος κ.Τσουκνιδάς .Ερωτήσεις έγιναν επίσης και από πολίτες που παραβρέθηκαν.Η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στα προγραμματισμένα θέματα και όπως εξελίχθηκε τελικά ήταν σαν απολογισμός του τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Γέφυρα από την παρούσα διοίκηση.Τέθηκαν διάφορα θέματα-αιτήματα και  “τράβηξε” αρκετά σε χρόνο,με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να αποχωρίσουν πριν την ολοκλήρωση της.

Στα βίντεο παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης που έγινε.

Σ.Η.

Το βράδυ της Κυριακής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από το τοπικό συμβούλιο Γέφυρας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΦΥΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνάντηση που έγινε το Σάββατο το βράδυ μεταξύ του Προέδρου και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Γέφυρας από τη μια και του Δημάρχου Γ. Τσουκνιδά και του Αν/ρχου Οικονομικών Μ. Μητσιούδη από την άλλη- και η οποία διήρκεσε σχεδόν 3,5 ώρες, υπήρξε τελικά προσέγγιση απόψεων και ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν λύσεις στα εξής ζητήματα :

1. Κλειστό Γυμναστήριο : Προμήθεια πύργου για αλλαγή φωτιστικών οροφής και συντήρηση του παρκέ όπου χρειάζεται.
2. Στάδιο ποδοσφαίρου : εργασίες αποκατάστασης ανατολικού τοίχου περίφραξης και συντήρησης του χλοοτάπητα.
3. Πεζοδιάβαση στην Κ. Γέφυρα και σήμανση στο τρίγωνο μπροστά στο ξενοδοχείο GALA.
4. Έναρξη μελέτης για άρδευση των υψωμάτων Γέφυρας.
5. Καθαρισμός του περιμετρικού ρέματος στην Κ. Γέφυρα καθώς και του καναλιού απορροής ομβρίων πίσω από το στάδιο Γέφυρας.
6. Παροχή νερού από αρδευτικό κανάλι μόνο για τα ραντιστικά των αγροτών.
7. Κοιμητήρια : Επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς με παράβολο 50 € αντι 170 € και ρίψη σκυροδέματος για δημιουργία απλών τσιμεντοδιαδρόμων.
Για το ζήτημα της παροχής πόσιμου νερού από παλιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες της Ομοσπονδίας οι οποίες ανήκουν στην Τράπεζα Πειραιώς, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.
Μετά από αυτά συμφωνήθηκε να παραστεί ο ίδιος ο Δήμαρχος στη Λαική Συνέλευση και να ανακοινώσει όλα τα προηγούμενα, κάνοντας παράλληλα και ένα διάλογο με τον κόσμο και για άλλα ζητήματα. Αυτό έγινε σήμερα Κυριακή 2/4/2017.
Μετά από αυτές τις δεσμεύσεις και την παρουσία του Δημάρχου στη Συνέλευση, κάθε ζήτημα θεωρείται λήξαν και η συνεργασία μεταξύ Δημάρχου και Τοπικού Συμβουλίου Γέφυρας συνεχίζεται κανονικά.

BINTEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *