Γιάννης Ιωαννίδης : Παράλογη η απόφαση κατάργησης και  μετεγκατάστασης τριών τμημάτων από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Γιάννης Ιωαννίδης : Παράλογη η απόφαση κατάργησης και  μετεγκατάστασης τριών τμημάτων από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου  

Σειρά επαφών άρχισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης  μετά την απόφαση βόμβα του Υπουργείου Παιδείας  να καταργήσει τρία τμήματα από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου και να τα μεταφέρει στις Σέρρες .

Τα εν λόγω τμήματα Μηχανικών  Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Μηχανικών Περιβάλλοντος παρακολουθούν πάνω από 6000 φοιτητές ενώ σε αυτά διδάσκουν 60 μέλη ΔΕΠ.

Ο κ Ιωαννίδης υποδέχτηκε στο Δημαρχείο στη Σίνδο τους κ Δημήτρη Κωνσταντινίδη πρόεδρο του τμήματος πολιτικών Μηχανικών Περιβάλλοντος και τον Αναπληρωτή καθηγητή, πρόεδρο στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής Διοίκησης Απόστολο Τσαγκάρη,  από τους οποίους ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της απροειδοποίητης και ξαφνικής  απόφασης της  κατάργησης και μετεγκατάστασης των τριών τμημάτων.

Ο κ Ιωαννίδης χαρακτήρισε ανορθολογική, και λανθασμένη την απόφαση  του Υπουργείου Παιδείας, καθώς όπως είπε, βάζει φρένο στην εξαιρετική ακαδημαϊκή σταδιοδρομία των  τριών αυτών τμημάτων όπως και των υπολοίπων του ΔΕΠΑΕ.

«Η διοίκηση του Δήμου Δέλτα έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΔΙΠΑΕ και μέχρι σήμερα κατάφερε να συμβάλει στην σύνδεση των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ Σίνδου με την τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινωνίας της Σίνδου» τόνισε ο κ Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ότι, η απόφαση αυτή αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σε μια σειρά αποφάσεων, που φαίνεται να συνιστούν πλέον συνειδητή επιλογή, υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής».

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση και τους υπευθύνους να αναθεωρήσουν αυτή την αρνητική απόφαση και να σταματήσουν να συμβάλλουν στην υποβάθμιση της περιοχής μας και σε Ακαδημαϊκό επίπεδο. «Χρειάζεται οι ιθύνοντες να λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας  με την ύπαρξη μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της  χώρας και να προσμετρήσουν  τα οφέλη που προσφέρουν αυτά τα τρία πανεπιστημιακού επιπέδου τμήματα , στην περιοχή με την άμεση απασχόληση των αποφοίτων στην τοπική αγορά εργασίας» υπογράμμισε και τόνισε ότι:

«Ως διοίκηση του δήμου Δέλτα, μαζί με τους κατοίκους, τους  επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, συμπαρατασσόμαστε και υποστηρίζουμε, τη στάση φοιτητών και καθηγητών που στέκονται αντίθετοι, στην αρνητική αυτή προοπτική. Ενημερώνουμε και κάθε θεσμικό αρμόδιο, ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, να μην υλοποιηθεί, η καταστροφική αυτή απόφαση, που δεν έχει κανένα ορθολογικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό ή αναπτυξιακό έρεισμα» υπογράμμισε.

Από την πλευρά τους οι κ Κωνσταντινίδης και Τσαγκάρης ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς καμία διαβούλευση εν αγνοία των καθηγητών των τριών τμημάτων που εξέφρασαν από την αρχή της συζήτησης την αντίρρηση τους προβάλλοντας ισχυρά και δομικά επιχειρήματα με τις επιδόσεις των φοιτητών και τις αποδόσεις των τριών τμημάτων καθώς και για το μέλλον των φοιτητών στην περιοχή που απορροφώνται   από την τοπική αγορά εργασίας χάρη στη διασύνδεση του ΔΙΠΑΕ με την επιχειρηματική κοινότητα του Δήμου Δέλτα.