Γιαννιτσά:Σε 45 μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο

Γιάννης Σηφάκης: Σε 45 ημέρες ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών – Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι είναι διατεθειμένος να εξετάσει σε δεύτερη φάση τυχόν αίτημα για διαχωρισμό και του Νοσοκομείου Πέλλας.

Η διάσπαση συγκεκριμένων διασυνδεδεμένων νοσοκομείων ήταν η πρώτη φάση ώριμων διοικητικών αναδιοργανώσεων στον Τομέα της Υγείας που συζητούντο πάνω από δύο χρόνια.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν και επόμενες φάσεις αναδιοργάνωσης και ακόμη είναι διατεθειμένος να εξετάσει και την περίπτωση του διασυνδεδεμένου Νοσοκομείου Πέλλας εφόσον υπάρξει αίτημα και εφόσον από την λειτουργία του διασυνδεδεμένου Νοσοκομείου προκύπτει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Πέλλα. Σε όποια περίπτωση είναι ανοικτός σε αλλαγές όταν υπάρξει και ωριμάσει αίτημα με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Μετά από αρκετά χρόνια το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αποκτά τον αξονικό του τομογράφο. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες από το ΙΝΤΕRREG, ο διαγωνισμός, η κατακύρωση του και μέσα στις επόμενες μέρες υπογράφεται από τον Διοικητή Χρήστο Σμία η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία. Σε ενάμιση μήνα από σήμερα ο αξονικός τομογράφος θα είναι εγκατεστημένος στο Νοσοκομείο.
Η ταλαιπωρία των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΚΑΒ τελειώνει παρά τις αμφισβητήσεις και τις μεμψιμοιρίες πολλών καλοθελητών.


Η κυβέρνηση αναβάθμισε το επίπεδο της δημόσια υγείας στην Πέλλα με πολλές υποδομές και νέα μηχανήματα και στα δύο Νοσοκομεία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δύο αξονικοί τομογράφοι σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, η μετεγκατάσταση ( στην ουσία επανίδρυση) της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης νέων μηχανημάτων, η επέκταση των ΤΕΠ ( επειγόντων) της Έδεσσας για την οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και τώρα εκδίδονται οι απαιτούμενες άδειες, η προμήθεια πλείστων όσων ιατρικών μηχανημάτων ( υπερήχων, ψηφιακού μαστογράφου και πολλών άλλων), η επαναλειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής στα Γιαννιτσά, η αναβάθμιση ,σε 24ωρη βάση, λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στην Έδεσσα, η χρηματοδότηση με 150.000,00 € της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αριδαίας και αρκετά ακόμη.
Η πρόσληψη δεκάδων επιμελητών Β’ και επικουρικών ιατρών και νοσηλευτών ( μόνιμων και συμβασιούχων) διατήρησε σε δύσκολες συνθήκες ένα ικανοποιητικό, παρά τις δυσκολίες, επίπεδο δημόσιας περίθαλψης.
Η ίδρυση ΤΟΜΥ και η αναβάθμιση μηχανημάτων των Κέντρων Υγείας.
Στην νέα καλύτερη φάση της οικονομίας μετά την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και μετά την αλλαγή του συσχετισμού προσλήψεων προς αποχωρήσεις η κατάσταση προβλέπεται βελτιούμενη το επόμενο διάστημα και τα επόμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *