Γιαννιτσά:Καταρρέει το νοσοκομείο Γιαννιτσών

[divide icon=”circle” color=”#”]

Καταρρέει το νοσοκομείο Γιαννιτσών

Με δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα του το pella24.gr παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Γιαννιτσών αλλά και στον νόμο Πέλλας γενικότερα.

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι γιατροί. Προσπάθειες του ΠΕΣΥ με γιατρούς του ΠΕΔΥ που πέφτουν στο κενό.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

nosokomeio_giannitsonΈνα χάος επικρατεί στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, καθώς σήμερα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας συνέρεαν φορεία από την Έδεσσα και την Αριδαία, με έκτακτα περιστατικά. Αυτό συνέβη εξαιτίας των κλειστών έκτακτων παθολογικών που υπάρχει στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, καθώς δεν υπάρχουν γιατροί για να γίνει κάτι τέτοιο. Έτσι, τα περιστατικά, όλα μάλιστα τα περιστατικά, συρρέουν κατά δεκάδες στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών.Κι εδώ έρχεται το… ανοιχτό πέλαγος, καθώς γιατροί δεν υπάρχουν και στα Γιαννιτσά για να καλύψουν το τμήμα της Παθολογικής, πόσο μάλλον για να καταφέρουν να βγάζουν εφημερίες. Μπροστά στο χάος και τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί, που έμειναν άναυδοι μ’ αυτά που είχαν να αντιμετωπίσουν (μιλάμε για δύο γιατρούς μόνο εφημερία), «έπεσε» σήμα SOS στο ΠΕΣΥ, το οποίο έκανε «κίνηση βοήθειας».

Έτσι κάλεσε γιατρούς του ΠΕΔΥ να παίξουν τον ρόλο «σοβατίσματος» της κατάστασης, βάζοντας τους να εφημερεύσουν στο Νοσοκομείο Έδεσσας, για να ελαφρυνθεί η κατάσταση των Γιαννιτσών. Όμως οι γιατροί του ΠΕΔΥ δεν δέχτηκαν να εφημερεύσουν στην Έδεσσα, αφού ήδη κάτι τέτοιο κλήθηκαν να κάνουν στα Γιαννιτσά. Έτσι αντί η κατάσταση να διορθωθεί έγινε χειρότερη, καθώς κάποιοι τελικά εκνευρισμένοι δεν εφημέρευσαν ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο Νοσοκομείο!

Αυτή τη στιγμή, μαζί με παθολόγο ιατρό, εφημερεύει στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ιατρός του ΠΕΔΥ, που έχει να κάνει εφημερία 22 ολόκληρα χρόνια! Πώς λοιπόν ξαφνικά να ανταποκριθεί ένας τέτοιος γιατρός, που υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας τόσα χρόνια και ξαφνικά καλείται να κάνει και πάλι εφημερίες; Πόσο μπορούν να ανταποκριθούν σε συνεχόμενες εφημερίες, ακόμη και 2-3 μέρες συνεχόμενες οι ιατροί, κάποιοι εκ των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας για τα δεδομένα;

Έτσι, οι υπάρχοντες γιατροί σήμερα κόντεψαν να πάθουν «εγκεφαλικό», αφού έβλεπαν τα ασθενοφόρα να φέρνουν φορεία σωρηδόν από Έδεσσα και Αριδαία, κάποια εκ των οποίων αφορούν περιστατικά εγκεφαλικών! Και μάλιστα με τον Αξονικό Τομογράφο να παραμένει χαλασμένος, να μην υφίσταται ουσιαστικά, με αποτέλεσμα όλοι να κάνουν απλά… τον σταυρό τους, με την οργή για την υποβάθμιση του πάλαι ποτέ κραταιού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ήτοι του λεγόμενου «εθνικού συστήματος υγείας», να ξεχειλίζει.

Όπως λένε κάποιοι γιατροί, με όλα αυτά που συμβαίνουν θα καταλήξουμε να λειτουργεί κάποιες μέρες το ένα Νοσοκομείο και κάποιες μέρες το άλλο! Πόσα χρόνια γυρίζουμε πίσω; Κι όταν κινδυνεύουν ζωές, ποιον πρέπει να καλέσει η Δικαιοσύνη ως κυρίως υπεύθυνο και να τον κάτσει στο σκαμνί; Γιατί αυτό πρέπει να γίνει κάτι, πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί έως τον γκρεμό που την οδηγούν…

[divide icon=”circle” color=”#”]

Αποκλειστικές πληροφορίες του Πέλλα24 αναφέρουν ρητά, ότι η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν αντέχει την υστέρηση ιατρών και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις (μετάθεσης 2-3 ιατρών στο Νοσοκομείο της Έδεσσας για εφημερίες, εις βάρος όμως του Νοσοκομείου Γιαννιτσών) πρόκειται από τις 20 Ιουνίου και έπειτα να μην εκτελεί εφημερίες.

«Δυστυχώς το υπάρχον προσωπικό βγάζει λειτουργία εφημεριών για την Παθολογική έως και τις 20 Ιουνίου. Αποφασίσαμε αμέσως μετά από αυτήν την ημερομηνία να μην γίνονται εφημερίες στο Παθολογικό Τμήμα. Δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση», σημειώνουν οι γιατροί, που έχουν «τεντώσει» και έχουν φτάσει στα όρια τους.
«Μας έχουν πάρει 14 εφημερίες και μας έχουν δώσει μόνο 3 ουσιαστικά, τη στιγμή που παίρνουν 3 γιατρούς και φέρνοντας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών μόνο έναν!», σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει.

Πριν από λίγες μέρες το Πέλλα24 κατέγραψε το τι γινόταν στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, εξαιτίας της κλειστής Παθολογικής του Νοσοκομείου Έδεσσας. Το αποτέλεσμα ήταν να μην προλαβαίνουν οι γιατροί από τα περιστατικά που έφερναν στα Γιαννιτσά ασθενοφόρα από Έδεσσα και Αριδαία, με περιπτώσεις εγκεφαλικών ανάμεσα στους μεταφερόμενους ασθενείς.

Επαναλαμβάνουμε ότι αντίδραση του κόσμου δεν υπάρχει, που μάλλον δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, κοιμώμενος τον ύπνο της τοπικής μπουρζουαζίας. Όταν κινδυνέψει το παιδί και ο γονιός του καθένα, κάθε ηλικίας και ανά πάσα στιγμή (κάτι που απευχόμαστε βέβαια), τότε θα φταίει το…κράτος και μόνον ή η Μέρκελ και τα Μνημόνια.

Η τοπική κοινωνία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ψάχνοντας «δίκιο» στα καφενεία και στα τσιπουράδικα… Μεγάλος αγώνας!

Πηγή:pella24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *