Hellenic waste Recycling: Επιστολή προς Δ.Χαλκηδόνος-Λαϊκή Συσπείρωση

Από την εταιρία HELLENIC WASTE RECYCLING S.A. (Κωστούλας) λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

ΠΡΟΣ

Την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκηδόνος

Την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (τηλ.2310 2546000)

Και κάθε ενδιαφερόμενο

Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,

(Με την παράκληση να διαβαστεί πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να λάβουν γνώση τα μέλη του.)

 

Θέμα: « Απάντηση σε επιστολή σας 28/9/2020»

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

κύριε Μαρκίδη,

 

Σε απάντηση της επιστολής σας και η οποία σας τιμά, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Προσωπικά και εγώ πιστεύω ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται από τον εκάστοτε Δήμο και επικουρικά, δηλαδή όταν για κάποιους λόγους ο Δήμος έχει κάποιες αδυναμίες ή έκτακτα περιστατικά να συμπληρώνονται από κάποιον εργολάβο, ύστερα από μια πρόσκληση, και να προτιμώνται πάντα οι εργολάβοι που βρίσκονται εντός ή κοντά στο Δήμο, λόγω αμεσότητας.

Η άποψή μας αυτή είναι αντίθετη προς τα επαγγελματικά μας συμφέροντα, αλλά είναι αυτή που μας κάνει να διαφέρουμε από το σύνολο.

Αυτό όμως γίνεται όταν ο κάθε Δήμος έχει προτεραιότητες τέτοιες που θα δημιουργούν υποδομές με συνέχεια.

Σε ότι δε αφορά τις υπόνοιες για μεροληψία, έχω να προσθέσω ότι όταν τα πράγματα γίνονται με επιμέλεια, υπευθυνότητα και έλεγχο, να ξέρετε ότι ο σωστός έλεγχος μας κάνει καλύτερους και μας διορθώνει.

Σε ότι δε αφορά τις υπόνοιες που έχουν να κάνουν με την νέα εργολαβία και τις προσπάθειες του Δήμου να συγκαλύψει τον νέο εργολάβο, πράγμα για το οποίο έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, ύστερα από καταγγελίες μας, ο οποίος ξέρει να κάνει τη δουλειά του καλά, διαβάζοντας και εφαρμόζοντας ότι ο Δήμαρχος και οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να συγκαλύψουν, σας γνωρίζουμε ότι:

– τα EURO5 οχήματα προέβλεψε ο νομοθέτης να έχουν ηλεκτρονικό ταχογράφο έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται πόσο δούλεψε ένα όχημα, ωράριο, τοποθεσίες και κρατώντας αρχείο για 6μήνες.

– Η πύλη του χυτά -δημόσιος φορέας- ζυγίζει και εκδίδει ζυγολόγιο, αναγράφοντας ώρα προσέλευσης-αποχώρησης, μικτό, καθαρό βάρος, νούμερο αυτοκινήτου.

– Τα GPS δεν είναι αναγνωρισμένα ως μέτρο ελέγχου ούτε τα προβλέπει καμία νομοθεσία.

Ερώτηση: «Γιατί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του σε εμάς δήλωσαν ότι θέλουν Euro5 οχήματα, που εκτός από τους περιβαλλοντικούς λόγους, ήταν για να μπορεί να ελέγξει την κίνηση των οχημάτων και να μπορεί να ελέγξει τις ώρες εργασίας του προσωπικού, ενώ δεν το εφαρμόζει για τον νέο εργολάβο;»

Αναφερθήκατε στην προηγούμενη επιστολή σας, ότι η εταιρία μας πλήρωνε το προσωπικό λιγότερα χρήματα από ότι προβλεπόταν από τις συλλογικές συμβάσεις.

Ερώτηση: «Γιατί ο Δήμος δεν έλεγξε τις προσλήψεις του προσωπικού του νέου εργολάβου, ως είχε υποχρέωση για να διαπιστώσει ότι το προσωπικό εργάζεται με 20-30% λιγότερο από τις συλλογικές συμβάσεις;»

Στην μελέτη και τον προϋπολογισμό του έργου έχουν γίνει προβλέψεις σχετικά με το κόστος:

  1. του προσωπικού,
  2. τα καύσιμα,
  3. την συντήρηση των οχημάτων και
  4. τα χιλιόμετρα που θα διανύουν στην κάθε αποκομιδή εντός του δημοτικού διαμερίσματος,
  5. τα χιλιόμετρα που θα διανύουν από και προς το Χυτά Μαυροράχης
  6. αποσβέσεις
  7. διοικητικό κόστος

έτσι ώστε να υπολογιστεί το κόστος του έργου.

Ερώτηση: «Γιατί ο Δήμος θέλει να κάνει δώρο στον εργολάβο, τα λιγότερα  χιλιόμετρα και όλα τα παραπάνω κόστη και τα οποία είναι πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που ο εργολάβος δεν χρησιμοποίησε όσα οχήματα προβλεπόταν από τη σύμβαση, ούτε έκανε τα δρομολόγια που προβλεπόντουσαν από τη σύμβαση. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ο Δήμος θέλει να κάνει δώρο στον εργολάβο τα κάτωθι:

Δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Αθανασίου

  Χιλιόμετρα Ευρώ/χλμ Σύνολο
Καύσιμα 100 0,65 65,00
Συντήρηση 100 0,22 22,00
    Σύνολο 87,00 ευρώ/ δρομολόγιο που δεν εκτελέστηκε

 

Δημοτικό διαμέρισμα Χαλκηδόνας

  Χιλιόμετρα Ευρώ/χλμ Σύνολο
Καύσιμα 152 0,65 98,80
Συντήρηση 152 0,22 33,44
    Σύνολο 132,24 ευρώ/ δρομολόγιο που δεν εκτελέστηκε

 

Δημοτικό διαμέρισμα Κουφαλίων

  Χιλιόμετρα Ευρώ/χλμ Σύνολο
Καύσιμα 134 0,65 87,10
Συντήρηση 134 0,22 29,48
    Σύνολο 116,58 ευρώ/ δρομολόγιο που δεν εκτελέστηκε

Ερώτηση: «Γιατί ο Δήμος ενώ είχε προσφορά από τη ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ για 3μήνες να μαζεύονται τα σκουπίδια με 48.310,09 ευρώ/ μήνα έτρεξε να πιέσει το ελεγκτικό συνέδριο για να υπογράψει τη σύμβαση για να πληρώνει 10.577,00 ευρώ/μήνα περισσότερο;»

Με την λήξη της σύμβασής μας και επειδή εκκρεμούσε η απόφαση έγκρισης του Διαγωνισμού, ο Δήμαρχος κάλεσε σε πρόχειρο διαγωνισμό την HELLENIC WASTE RECYCLING S.A. (Κωστούλας) και την ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε (Διονυσόπουλος) προκειμένου να καλύψει το κενό διάστημα αφού το δικό μας έργο τελείωσε 31/5/20.  Στους όρους της πρόσκλησης για να είναι δεσμευτική η προσφορά, ζήταγε και εξασφάλισε την ανάλογη Εγγυητική επιστολή.  Η ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. προσέφερε για το διάστημα 3 μηνών το ποσό των €144,930.27 άρα €48,310.09 το μήνα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 28/5/20 ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ €31,731.

ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΠΙΕΣΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ΣΤΙΣ 3/6/20 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 Μ.Μ. ΜΕ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ €58,887 ΤΟ ΜΗΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ €10,577 ΤΟ ΜΗΝΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΜΑΖΕΥΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;

Κύριοι,

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτά τα χρήματα είναι χρήματα που εν μέσω της πανδημίας καλείται να πληρώσει απευθείας στο λογαριασμό της ΔΕΗ ο δημότης, που είναι συνταξιούχος, άνεργος, άρρωστος, αγρότης, βιομήχανος, βιοτέχνης, δημόσιος υπάλληλος και θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος: δήμαρχος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι εξουσιοδοτημένοι δημοτικοί υπάλληλοι, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και όχι να συμμετάσχουν σε ένα ανελέητο φαγοπότι προσπαθώντας να βρούνε τρόπους και μεθόδους για να συγκαλύψουν τον εργολάβο.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι η εταιρεία μας εργάστηκε 26 και πλέον έτη στον τόπο σας, εκτίμησε τα χρήματα που κέρδισε προσέφερε ένα έργο, το οποίο συνεχώς το βελτίωνε, δεν έδωσε χαμηλότερη προσφορά γιατί η συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού του έργου δεν της το επέτρεπε και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να έχει την ανάγκη μιας διαπλοκής όπως συμβαίνει με την καινούρια εργολαβία.

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και είμαι πρόθυμος να βοηθήσω σε ότι αφορά το δύσκολο έργο της διαχείρισης, σε όποια στιγμή επιλέξετε να δημιουργήσετε δική σας υπηρεσία.

 

Με εκτίμηση,

Κώστας Κωστούλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *