“ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ”-Αφωνίες…και ομοφωνίες

ΑΦΩΝΙΑ 1
Εντυπωσιακές  αλλαγές είχαμε στην διοίκηση του Δήμου πέντε  μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της  όπως διαβάσατε και σε άλλη στήλη.

Με απόφαση του δημάρχου άλλαξαν οι αρμοδιότητες δύο αντιδημάρχων. Συγκεκριμένα μετακινήθηκε από την καθαριότητα ο κ.Λουκάς Ευσταθιάδης και πήγε αντιδήμαρχος γεωργίας, και αντίστοιχα στην θέση του πήγε ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος γεωργίας κ κ.Μπατζαρακίδης.
Ήταν ανεπαρκείς οι δύο αντιδήμαρχοι και μετακινήθηκαν; Δεν πρόσφεραν αυτά που έπρεπε; Ήταν πλημμελείς στα καθήκοντα τους; Η μήπως άλλη ήταν η αιτία;
Όποιος όμως και να ήταν ο λόγος της  μετακίνησης  έπρεπε ο κ. Δήμαρχος να δώσει μια εξήγηση, με ένα δελτίο τύπου, με μια ανακοίνωση.
Η χρηστή διοίκηση απαιτεί διαφάνεια και ενημέρωση των δημοτών.
Ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός για να κάνουμε ότι θέλουμε εν κρυπτώ και μάλιστα σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Μια υπεύθυνη διοίκηση οφείλει να εξηγεί τις αποφάσεις που παίρνει. Τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξης του κ. Δημάρχου δεν είναι και προβλήματα του δήμου.
Είστε  η διοίκηση του Δήμου και οι πράξεις  σας πρέπει να κρίνονται από όλους τους δημότες.Και αν δεν ήσασταν υποχρεωμένοι να ανεβάσετε τις αντικαταστάσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν θα μάθαινε κανείς τίποτα.

Εξάλλου για αυτό πήρατε και ειδικό σύμβουλο για να ενημερώνει με αναρτήσεις, με ανακοινώσεις, με δελτία τύπου κ.λ.π. Τζάμπα ο μισθό της;
Πιστεύουμε ότι σύντομα πρέπει  να θα εξηγήσετε τους λόγους της μετακίνησης των δύο αντιδημάρχων.

ΑΦΩΝΙΑ 2
Δεύτερη αφωνία του κ. Δημάρχου.
Κόπηκαν 50 δέντρα στα κοιμητήρια της Γέφυρας. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ;
Και αν ναι ποιος έδωσε την εντολή;
Ποιος πλήρωσε τον εργολάβο που τα έκοψε; Πέρασε το ένταλμα από την οικονομική επιτροπή; Αν όχι πως πληρώθηκε ο εργολάβος;

Για να κόψεις ένα δέντρο στο σπίτι σου θες άδεια.Εδώ για 50 δέντρα πήρατε άδεια από το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ;  Πήρατε την γνώμη του τοπικού Συμβουλίου Γέφυρας; Και γιατί με όλο αυτό τον θόρυβο που προκλήθηκε δεν βγάζετε ένα δελτίο τύπου να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα;
Είναι δυνατόν να μην δώσετε μια εξήγηση; Είστε  υποχρεωμένος  σαν Δήμαρχος  να  διοικείται  τον δήμο με διαφάνεια, και να εξηγείτε στους δημότες  ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ κάνετε πράγματα , που  τους αφορούν άμεσα.

ΔΕΥΑΧ

Πολύ μυστικοπάθεια υπάρχει εκεί στην ΔΕΥΑΧ.( Ο Οργανισμός υπεύθυνος για τα νερά και τα έργα για την ύδρευση- αποχέτευση)
Ενώ ξέρουν ότι οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να είναι δημόσιες, μόνο τέτοιες δεν είναι. Στο σαιτ του οργανισμού ποτέ δεν ανεβαίνει το πότε γίνεται συμβούλιο και με τι θέματα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΧ είναι συγκρίσιμος  με αυτόν του κεντρικού δήμου.Μιλάμε δηλαδή για εκατομμύρια ευρώ.
Άρα όπως υπάρχει δημοσιότητα και διαφάνεια στις δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έπρεπε να υπάρχει και στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΧ.
Ποιος ήξερε π.χ. ότι υπήρξε θέμα αύξησης του μισθού του προέδρου της επιχείρησης κ. Πιτίκη, και μάλιστα ότι πέρασε ομόφωνα;

Η κ. Βλαχάκη της αντιπολίτευσης (Ενεργοί Δημότες) το ψήφισε, καθώς και ο κ.Βαρδαλης της Λαϊκής συσπείρωσης

Δεν πιστεύουμε βέβαια ότι αυτό γίνεται σκόπιμα και πιστεύουμε ότι σύντομα θα διορθωθεί αυτή η παράλειψη και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

ΣΥΡΙΖΑ

Οργανωτικός οργασμός στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου που θα γίνει την Άνοιξη. Η τοπική οργάνωση την Παρασκευή που μας πέρασε πραγματοποίησε μάζωξη στην Χαλκηδόνα. Βασικός σκοπός η εγγραφή νέων μελών. Αρκετά νέα μέλη γράφτηκαν και αρκετά παλιά επανεργοποιηθηκαν. Κύριος  στόχος τα παλιά μέλη του ΠΑΣΟΚ  και ο στόχος πράγματι είχε επιτυχία. Βοήθησε σε αυτό η οργανωτική εμπειρία του πρώην βουλευτή του Πασοκ  κ.Χάρη Τσιόκα που είναι πλέον κεντρικό στέλεχος του Σύριζα.

Για παράδειγμα  έγινε μέλος ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,  με πολλούς αγώνες  ο κ Χρήστος Κούσας  (πρώην συνεργάτης του κ.Τσιόκα) που έλαβε μάλιστα  και επί μακρόν τον λόγο.
Αποφασίστηκε η δημιουργία τριών ξεχωριστών οργανώσεων. Σε Κουφάλια- Χαλκηδόνα-Άγιο Αθανάσιο, για καλύτερα αποτελέσματα.
Επίσης τονίστηκε, ότι ΈΚΦΡΑΣΗ  του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Χαλκηδόνος  αποτελεί η παράταξη του συντρόφου κ. Μηνά Μηντζιαρίδη.Ζητήθηκε μάλιστα από τα μέλη να βοηθήσουν στο αντιπολιτευτικό  του έργο με ιδέες, στοιχεία κ.λ.π.

” Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ “

One comment

  1. Στέργιος

    Για τις καταγγελίες για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δεν έχεις να πεις κάτι ? για όλα έχεις γνώμη για αυτό όχι ? Μήπως παίρνει η μπάλα κάποιον γνωστό σου γι’ αυτό και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *