Κοπή Βασιλόπιτας Αλτσχάιμερ (Alzheimer) Ελλάς

Κοπή Βασιλόπιτας Alzheimer Ελλάς – 19/1/17

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Grand Hotel πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, η Κοπή Βασιλόπιτας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών  και η παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής της κας Ελένης Ιωαν. Αντωνιάδου, την οποία προσέφερε στο Σύλλογο Φίλων της Εταιρείας. 

Μέσα στο θρησκευτικό πνεύμα των ημερών, των ευχών και της εθελοντικής προσφοράς, σ’ αυτή τη γιορτή της επιστήμης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πολιτισμού, μίλησε η Καθηγήτρια και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα. Μάγδα Τσολάκη: «Στις μέρες μας που χάθηκε η ελπίδα από τις καρδιές μας ας επιστρέψουμε και ως πρόσωπα και ως λαός μετανοημένοι στον Θεό της ελπίδας μας. Αυτός θα γεμίσει τον εσωτερικό μας κόσμο με ειρήνη, με χαρά, με την Χάρη και τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Ο ποιητής μας Ιωάννης Πολέμης που έζησε αυτόν τον τρόπο ζωής έγραψε πριν αρκετά χρόνια «Μη φοβηθείς αυτόν που στήριξε στην πίστη επάνω την ελπίδα, τον είδα στη ζωή να μάχεται, μα πάντα ανίκητο τον είδα».

Η επίσημη προσκεκλημένη Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γερακίνα Μπισμπινά, περιέγραψε τον ενθουσιασμό της όταν γνώρισε και συνεργάστηκε με την Πρόεδρο κα. Μάγδα Τσολάκη. Τόνισε την στήριξή της στην προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματος της Προέδρου για τη δημιουργία της Μονάδας Τελικού σταδίου των ασθενών με άνοια. Στη συνέχεια έγινε ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός από την Ταμία της Εταιρείας κα Γλυκερία Τσαπικίδου.

Ακολούθως δόθηκε ο λόγος στον Καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Σωκράτη Δεληβογιατζή, ο οποίος προλόγισε την ποιητική Συλλογή “Ελεάνθιστες Μορφές”. Παρουσιάζοντας το βιβλίο είπε μεταξύ άλλων, ότι “η ποιητική αυτή συλλογή της κυρίας Ελένης Αντωνιάδου συνιστά ένα πρώτης γραμμής πόνημα ανάδειξης-ανάτασης μιας τάξης ενός διανοητικού habitus, προχωρημένης αίσθησης μιας ροϊκότητας (ή και εύροιας), που προσανατολίζονται θετικά στην ανάληψη μιας ύπαρξης ριγμένης (πρβλ. την Geworfenheit του M. Heidegger) στον κόσμο του χρόνου, του νείκους (της ψύχωσης) και της φθοράς (του θανάτου)”. 

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο συνθέτης κ. Νίκος Καλλίτσης ο οποίος μας περιέγραψε πώς γεννήθηκε η μελωδία του ποιήματος “Παραμονή Ζωής” και στόλισε με νότες την αίθουσα, καθώς και ο κ. Γεώργιος Πούπης, του οποίου φωτογραφίες ντύνουν την ως άνω ποιητική συλλογή. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η απαγγελία των ποιημάτων “Καταιγίδα” και “Μη φοβηθείς” και μίλησε η κα. Ελένη Αντωνιάδου για την επιρροή των ποικίλων Μορφών (σκληρών, ευαίσθητων, λόγιων αειθαλών κ.α.) στη ζωή μας και τον ΕΝΕΡΓΟποιητή πόνο των ναρκωμένων δυνάμεων μας για να προχωρήσουμε στην ζωή.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση του κ. Λάμπρου Χουσιάδα-Ομότιμου Καθηγητή ΑΠΘ, του κ. Σωκράτη Δεληβογιατζή-Καθηγητή Φιλοσοφίας ΑΠΘ, της κας Παναγιώτας Γεωργιάδου-Προέδρου του ΔΣ του Σωματείου Φίλων Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, της κας Ελισάβετ Δεμίρογλου-Διευθύντριας Χορωδίας Σωματείου Φίλων Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, της Δρ Δέσποινας Μακροπούλου-Αρχαιολόγου, του κ. Νικόλαου Καλλίτση-Συνθέτη και της κας Δέσποινας Περιστασινού-Στάμου – Εικαστικού.

Την κοπή βασιλόπιτας ακολούθησε φαγητό και χορός υπό τους ήχους του τρίο “Οι μουσικοί του δρόμου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *