Κώστας Γιουτίκας:Τι θα γίνει με τα Κέντρα Υγείας Κουφαλίων,Διαβατών,Χαλάστρας ;

Κώστας Γιουτίκας:Τι θα γίνει με τα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας, Διαβατών, Κουφαλίων;

Τις ανησυχίες των κατοίκων των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας, αλλά και του ιδίου, για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που εμφανίζουν τα Κέντρα Υγείας  Κουφαλίων ,Χαλάστρας, και Διαβατών μετέφερε στον Διοικητή της Γ’ ΥΠΕ, Γ. Κίρκο, με τον οποίο συναντήθηκε χθες Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κώστας Γιουτίκας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κίρκος υποστήριξε ότι δεν επιδιώκεται το κλείσιμο ή η αποδυνάμωση των τριών Κέντρων Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Εύοσμου, όπως ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα. Απέδωσε τα υπάρχοντα προβλήματα στη γενικότερη προβληματική οικονομική κατάσταση που επηρεάζει και το χώρο της Υγείας.
Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, δεσμεύτηκε για κάλυψη κενών με τις επικείμενες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη στέλνει ένα μικροβιολόγο στο Κ.Υ. Χαλάστρας.
Έδειξε πρόθυμος να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις επί του θέματος και ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, σε επόμενη συνεδρίασή του.

“Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις όποιες εξελίξεις”  δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.Για το κέντρο υγείας Κουφαλίων  τόνισε ότι χρειάζεται τέσσερις επιπλέον γιατρούς για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους κατοίκους στην περιοχή ευθύνης του ,ενώ αναφέρθηκε και στα ασθενοφόρα που πλέον δεν υπάρχουν. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *