Κουφάλια:”Ανέσπερος Μνήμη”-Πολιτιστικός σύλλογος “Αριστοτέλης” (ΦΩΤΟ)

«Ανέσπερος Μνήμη»

των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κουφαλίων «Αριστοτέλης» μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 μία δίωρη μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τις πατρίδες του Ελληνισμού που δεν έσβησαν από τη μνήμη μας.

Μία περιπλάνηση στα πολύχρωμα σοκάκια της μνήμης και της καρδιάς μας. Ένα ταξίδι με πυξίδα όλα όσα δεν έσβησε ο χρόνος, με οδηγό κείμενα λογοτεχνικά και μαρτυρίες, με μουσικές, τραγούδια και βήματα που συνταιριάχτηκαν στο χορό, κυρίαρχη συνιστώσα της λαϊκής μας παράδοσης, όπου αποκρυσταλλώνεται το «γίγνεσθαι της ζωής».

Στην εκδήλωση με τον τίτλο «Ανέσπερος Μνήμη» συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες ενηλίκων του συλλόγου και οι μουσικοί Μάριος Πουταχίδης – ποντιακή λύρα, Ευάγγελος Μαυροκεφαλίδης – νταούλι. Ήταν εξαίρετη και η συμμετοχή της μικρής Χρύσας Καραγιάννη στην απαγγελία ποιήματος στην ποντιακή διάλεκτο.

Όπως υπογράμμισε η χοροδιδάσκαλος κα Μαίρη Συμεωνίδου, η οποία παρουσίασε την εκδήλωση,

«Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ικανότητα της λήθης είναι θετικό στοιχείο στην ανθρώπινη εξέλιξη, γιατί μπορεί να διαγράφει οδυνηρές εμπειρίες και τραυματικά γεγονότα. Έτσι αντιμετωπίζει την ζωή με νέες δυνάμεις και δεν εγκλωβίζεται στο παρελθόν που θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάθλιψη. Ωστόσο, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, είναι επίσης εξίσου σημαντικό ζωτικό στοιχείο για την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι αυτό που μας καθοδηγεί ως έθνος, μας τονώνει τον Πατριωτισμό, διδάσκει και φωτίζει το μέλλον μας».

Και κλείνοντας την εκδήλωση τόνισε

«Εκεί που σμίγουν Ανατολή και Δύση…..οι άνθρωποι δε λησμονούμε!»

Το κοινό κατέκλυσε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κουφαλίων ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τσουκνιδας, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαυρουδής Μηντσιούδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευρυσθένης Κοσκινάς καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *