Κουφάλια:Αντί να στελεχώσουν τα ασθενοφόρα του Κ.Υγείας τα πήραν

 

Κουφάλια:Αντί να στελεχώσουν τα ασθενοφόρα του Κ.Υγείας τα πήραν

 

Όπως θα έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες μέρες τα ασθενοφόρα που ήταν σταθμευμένα στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων πλέον δεν είναι.

Αντί οι αρμόδιες υπηρεσίες να τα στελεχώσουν και να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αποφάσισαν να πάρουν τα ασθενοφόρα και να τα διαθέσουν σε αστικές περιοχές.

Θυμίζουμε επίσης σε όσους δεν είχαν την χαρά να διαβάσουν την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού να την  δουν ΕΔΩ

 

Για το θέμα που προέκυψε και τις εξελίξεις εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Χαλκηδόνος με το παρακάτω δελτίο τύπου

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό είχε εκτάκτως ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς στις 12/5/2016 στην Αθήνα, μετά την αιφνίδια μετακίνηση των ασθενοφόρων από το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων.Επισημαίνουμε συνεχώς στους αρμόδιους Υπουργούς ότι, μείζον πρόβλημα παραμένει η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του πληρώματος, αφού στο Κέντρο Υγείας υπάρχει καινούριο ασθενοφόρο. Λίγες μέρες πριν, διαπιστώσαμε ότι αντί να στελεχώσουν τα ασθενοφόρα, η αρμόδια ΥΠΕ τα πήρε πίσω για να καλύψει τις ανάγκες της αστικής περιοχής!!

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι τουλάχιστον απαξιωτική για τους Περιφερειακούς Δήμους και την επαρχεία, αφού οι μετακινήσεις των ασθενών γίνονται με μεγάλη δυσκολία, καθώς επίσης τόσο οι χιλιομετρικές αποστάσεις όσο και οι ανάγκες μας, συγκριτικά με τα αστικά κέντρα, είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, επέμεινε και πάλι όπως κάνει εδώ και 1,5 χρόνο, τόσο για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων και με οδηγούς όσο και την ίδρυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με έδρα τη Χαλκηδόνα, δέσμευση που ακόμη διατηρείται από τον Υπουργό Υγείας.
Είναι αδιανόητο εν έτη 2016 να ευτελίζεται η δημόσια υγεία και να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες της. Η ποιότητα ζωής των δημοτών μας πρέπει να βελτιώνεται καθημερινά. Αντίθετα, τέτοιου είδους ενέργειες, την υποδαυλίζουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

Δεν υπάρχουν πλέον τα ασθενοφόρα

IMG_20160514_150116

Αυτά είναι τα ασθενοφόρα που πήραν

DSCN0893 (Αντιγραφή) (Αντιγραφή)

6 comments

  1. Δεν ξέρω αν έχει στον σχεδιασμό του το Εκαβ να στέλνει ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια στην περιοχή. Πριν μία ώρα επέστρεφα από Θεσσαλονίκη. Ένα ασθενοφόρο κινούνταν προς Χαλκηδόνα (χωρίς φάρο) στο ύψος Αγ. Αθανασίου. Λίγο μετά την Χαλκηδόνα πέτυχα ασθενοφόρο με φάρο να πηγαίνει από Κουφάλια προς Θεσσαλονίκη. Μπορεί να ήταν τυχαίο μπορεί κ να υπάρχει σχετική συνεννόηση από το Εκαβ με το κέντρο υγείας. Άλλωστε δώσαμε 2 ασθενοφόρα που ήταν ακίνητα έτσι κ αλλιώς. Καλύτερα να κινούνται κ να υπάρχει μέριμνα ένα να είναι στην περιοχή μας, παρά να έμεναν αιωνίως στην αυλή του κέντρου υγείας. Δηλαδή αν έρχονταν οδηγοί με οργανικές θέσεις μετά από 3 χρόνια ποιό το νόημα; Αν μπορείτε να κάνετε μία επικοινωνία με τη διοίκηση του κέντρου υγείας κ το Εκαβ θα μπορέσετε να ενημερώσετε κ εμάς αν υπάρχει σχετική μέριμνα για παρουσία ασθενοφόρου στην περιοχή μας συνεχώς. (Πάντως τα ασθενοφόρα πάνε κ έρχονται, έχω δει να έρχονται κ 2 στο μισάωρο)

  2. Τόσο κόσμο έχουν τα Κουφάλια Γιατί δεν ξεσηκώθηκε ο κόσμος των Κουφαλίων τι περίμεναν Ντροπή και μόνο ντροπή

  3. Από συναντησεις δοξα το θεο για δημόσιες είμαστε πρώτοι για λύσεις προβλημάτων δεν μπορούμε γιατί δεν μας ενδιαφερει

    • Την εύκολη κριτική που κάνεις σε τοπικούς φορείς δεν έχει καμιά αξία αν αγνοείς ότι για το χρονίζον πρόβλημα του ασθενοφόρου την κύρια ευθύνη φέρει η κεντρική εξουσία! Το ασθενοφόρο βρισκόταν στο Κ.Υ. Κουφαλίων μέσω ΕΣΠΑ και παραχωρήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση! Ο Πολακης με τον Ξανθο τα έκαναν …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *