Κουφάλια:Η μαρτυρία λεπτό προς λεπτό επιβάτιδας του προχθεσινού αστικού

DSC_0020

Διαβάστε την μαρτυρία στο e-koufalia.gr, επιβάτιδος του αστικού του ΟΑΣΘ, που εγκλωβίστηκε προχθές στα Κουφάλια παρασυρόμενο από χείμαρρο.

Το αστικό ξεκίνησε κανονικά 10.30 από πάνω .Και οι 4 γυναίκες που ήμασταν μέσα ανεβήκαμε από το τέρμα .Έκανε μια στάση αλλά τελικά η γυναίκα που περίμενε δεν ανέβηκε (ήταν τυχερή) και συνέχισε χωρίς να κάνει κάποια άλλη στάση.

Εγώ και οι τρεις  υπόλοιπες γυναίκες καθόμασταν από την μέση και προς τα πίσω του λεωφορείου.Εγώ καθόμουν αριστερά και κοίταζα την βροχή από το παράθυρο, όταν ξαφνικά γύρισα το κεφάλι μου και είδα να μπαίνουν νερά.Μέχρι το ύψος του γωνιακού σπιτιού όλα ήταν καλά.

Τα νερά άρχισαν να μπαίνουν λίγο παρακάτω.Όλα γίνανε πάρα πολύ γρήγορα.Εγώ όπως σας είπα καθόμουν πίσω από τον οδηγό και αριστερά και δεν κοιτούσα μπροστά οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά πόσο νερό υπήρχε μετά την στροφή.Τα νερά άρχισαν να μπαίνουν από τις πόρτες και σε δευτερόλεπτα άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη.Τότε ρωτήσαμε τον οδηγό γιατί προσπάθησε να περάσει και μας είπε ότι πέρασε πριν 5 λεπτά χωρίς πρόβλημα και ότι πήρε κάπου τηλέφωνο.

Εμείς ανεβήκαμε πάνω στις καρέκλες που βρίσκονται στο πίσω μέρος και είναι λίγο ψηλότερα από τις υπόλοιπες.Πατούσα πάνω στην καρέκλα και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο.Όταν χρειάστηκε να περάσω από την αριστερή πλευρά στην δεξιά για να βγω και κατέβηκα από την καρέκλα, το νερό έφτανε κάτω από τον λαιμό μου (δεν είμαι και ψηλή).

Ο οδηγός με το που έγινε αυτό επικοινώνησε αμέσως με διάφορους (δεν ξέρω με ποιους)  .Ήρθε το παιδί πίσω και προσπάθησε ν ανοίξει κάτι σαν καταπακτή που είναι στην οροφή, αλλά δεν άνοιγε.Βρήκε αν θυμάμαι μια ομπρέλα και ξαναπροσπάθησε χτυπώντας αλλά η καταπακτή δεν άνοιγε.Μια κυρία λίγο μεγαλύτερη που καθόταν πίσω φώναζε γιατί δεν υπήρχαν σφυριά ή άλλα εργαλεία πρώτης ανάγκης μέσα στο αστικό όπως θα έπρεπε να υπάρχουν.

Ευτυχώς ήταν μαζί μας ένα “τσακάλι” μια κοπέλα η Γιούλη , η οποία βρήκε τον τρόπο και σκαρφάλωσε μόνη της πάνω, βγαίνοντας από το στενό παράθυρο.Μετά την ακολούθησε μια άλλη κυρία .Είχε σταθεροποιηθεί η στάθμη του νερού και ακολούθησα κ εγώ και μετά η τελευταία κυρία.Η Γιούλη βγήκε μόνη της και βοήθησε την επόμενη και μετά ο ένας βοηθούσε  τον άλλο. Γλυστρούσε αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε.Τελευταίος βγήκε ο οδηγός.

Σε λίγο ήρθε το μηχάνημα του Δήμου και  υπήρχε κ ένας κύριος μέσα στον κουβά που δεν ξέρω ποιος ήταν και ο οποίος μας βοήθησε να μπούμε και μάλιστα μας αγκάλιασε κιόλας.”

DSC_0023

3 comments

  1. Σίγουρα βοηθούσε ο οδηγός μεσα απο το λεωφορείο για να βγουν εξω. Δε μπορει μια κοπελα να τραβήξει απο πανω με το ενα χερι τόσα άτομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *