Κουφάλια:ΙΕΚ-Εγκαίνια εργαστηρίου -Εκδήλωση προβολής δραστηριοτήτων ( φώτο-vid)

 

Στο ΙΕΚ Κουφαλίων έγιναν χθες Παρασκευή τα εγκαίνια του εργαστηρίου Αρτοζαχαροπλαστικής παρουσία καθηγητών,σπουδαστών, του δημάρχου κ.Τσουκνιδά και άλλων επίσημων προσκεκλημένων .

Η ιστορία

Το εργαστήριο  ξεκίνησε σαν ιδέα του αρτοποιού κ.Γιάννη Μποχωρίδη το 2009, όταν μετά από προσωπικές ενέργειες κατόρθωσε και συγκέντρωσε τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό τον οποίο με έγγραφο του στις 23.03.2009 παραχωρούσε στο ΙΕΚ Κουφαλίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους και νέες της περιοχής μας να εκπαιδευτούν και να ασχοληθούν με το επάγγελμα.

Στις 27.03.2009 η δωρεά  γίνεται αποδεκτή από την Δ/νση του ΙΕΚ ενώ στις 30.09.2009 το δημοτικό συμβούλιο του τότε Δήμου Κουφαλίων με απόφαση του παραχωρεί μια κενή αίθουσα του ΕΠΑΛ ώστε να στεγαστεί το εργαστήριο.

Νωρίτερα το 2007 είχε ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί τμήμα Αρτοζαχαροπλαστικής με τα μαθήματα πρακτικής να γίνονται από τον κ.Γ.Μποχωρίδη στο ιδιόκτητο εργαστήριο του (μαζί με τον κ.Δήμο Γατίδη) όπου για τρία χρόνια έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι μελλοντικοί Αρτοζαχαροπλάστες.

2007-Οι πρώτοι σπουδαστές Αρτοζαχαροπλαστικής στο εργαστήριο του κ.Γιάννη Μποχωρίδη

Θα πρέπει να τονιστεί η τεράστια συμβολή στη δημιουργία αυτού του εργαστηρίου δύο ανθρώπων που δυστυχώς σήμερα δεν είναι κοντά μας. Των τότε Δ/ντών του ΙΕΚ κ.Βασίλη Σαραντίδη και της κ.Ευθυμίας Γκαβανίδου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι όταν ξεκίνησε το νέο εργαστήριο  τους σπουδαστές ανέλαβε ο κ.Πέτρος Μποχωρίδης.

Σήμερα

Την Παρασκευή  έγιναν τα εγκαίνια της επέκτασης του εργαστηρίου που δημοπρατήθηκε και πραγματοποιήθηκε από την σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος

Σήμερα το τμήμα έχει περίπου 85 σπουδαστές, ενώ οι εκπαιδευτές ζαχαροπλάστες είναι οι Νικολαίδης Αναστάσιος, Ποζουκίδης Νικόλαος, Αγαπίδου Σωτηρία, Αλεξιάδης Νικόλαος, Μποχωρίδης Πέτρος, Παλάβρατζη Ελένη

Μετά το τέλος των εγκαινίων o Δ/ντης κ.Γκέτσιος Βασίλης καλωσόρισε  τους καλεσμένους και έκανε μια μικρή αναδρομή της φετινής σχολικής χρονιάς .Ακολούθησε ομιλία της Κας Ματοπούλου Ελένης με θέμα το “Διαβητικό πόδι” και στη συνέχεια οι χορευτές της σχολής Dance Studio Vision ξεσήκωσαν την αίθουσα χορεύοντας salsa.

Η πραγματικά εξαιρετική εκδήλωση συνεχίστηκε με επιδείξεις χτενισμάτων από τους σπουδαστές της κομμωτικής,ενώ υπήρχε μπουφές με γευστικές δημιουργίες των σπουδαστών Αρτοζαχαροπλαστικής και κρέμες χεριών και κεραλοιφές από τους σπουδαστές του τμήματος βοηθών Φαρμακείου.

Ήταν μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια σε καθηγητές και μαθητές που πήραν άριστα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ

Dance Studio Vision

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ 

ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *