Κουφάλια:Καθαρίστηκε το κολυμβητήριο-Ανοίγει ξανά από σήμερα

Έστω και μετά από μέρες το  γραφείο τύπου του δήμου Χαλκηδόνος αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες με δελτίο τύπου τι ακριβώς έχει συμβεί με το κολυμβητήριο και πότε θα ξανά λειτουργήσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Χαλκηδόνος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, διευκρινίζει τα εξής:

1ον Η ποιότητα του νερού του Κολυμβητηρίου είναι αδιαμφισβήτητη, όπως πιστοποιούν οι συνεχείς μετρήσεις που γίνονται και όπως πιστοποιεί και το Εργαστήριο Χημικής & Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

2ον Το πρόβλημα με το χρωματισμό κάποιων διαδρομών της Κολυμβητικής δεξαμενής, προέκυψε πράγματι τις τελευταίες ημέρες και οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας τις απογευματινές ώρες της 14ης Ιουνίου και είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκόνης και γύρης στον πυθμένα της δεξαμενής. Οι υπεύθυνοι του χώρου προσπάθησαν, με όλα τα μέσα που διέθεταν, να το επιλύσουν χωρίς να χρειαστεί να εκκενώσουν την Κολυμβητική δεξαμενή, κάτι που θα δυσχέραινε το πρόγραμμα λειτουργίας του χώρου(άδειασμα και πλήρωση=10 ημέρες). Όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, προωθήθηκε ως η προσφορότερη λύση, να κλείσει το Κολυμβητήριο για δύο (2) μόνο ημέρες (Σάββατο 24/06 και Δευτέρα 26/06) για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

3ον Το Δημοτικό κολυμβητήριο, για την Κολυμβητική περίοδο 2017, ξεκίνησε τη λειτουργία του, πολύ νωρίτερα από κάθε χρονιά, στις αρχές Ιουνίου, όταν και συνδιοργάνωσε το πρόγραμμα της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στις/ους μαθήτριες/ές της Γ’ τάξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, κατ’ εφαρμογή του προγράμματος, το Κολυμβητήριο επισκέφθηκαν, πέρα από τα σχολεία του Δήμου μας και σχολεία από όμορους Δήμους με το συνολικό αριθμό των παιδιών να ξεπερνά τα διακόσια πενήντα (250).

4ον Δυστυχώς, τα ανοιχτά Κολυμβητήρια τύπου Κ2 όπως το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο, είναι σε όλη την Ελλάδα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και επηρεάζονται άμεσα από αυτές. Γι’ αυτό η Διοίκηση του Δήμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου αυτό να στεγαστεί και να γίνει κλειστό.

Κατόπιν των παραπάνω και εφόσον λύθηκε το απρόβλεπτο πρόβλημα, γίνεται σαφές πως το Κολυμβητήριο συνεχίζει κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία του από σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου.

Επισυναπτόμενο έγγραφο (1): Τεχνικό δελτίο αναλύσεων νερού Δημ. Κολυμβητηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *