Κουφάλια:Κοντεύουν Χριστούγεννα και ΕΠΑΛ και ΓΕΛ ακόμη περιμένουν καθηγητές…. 

Χριστούγεννα  κοντεύουν και στο ΕΠΑΛ και στο ΓΕΛ Κουφαλίων ακόμη περιμένουν καθηγητές…. 

Γράφει ο Πάνος Μαρκίδης

Ειδικά στο ΕΠΑΛ 140 διδακτικές ώρες την εβδομάδα κενές. Δεν έχουν διδαχθεί κανένα τμήμα, καμιά τάξη, καμιά ώρα μαθηματικά. Στον τομέα Γεωπονίας από τρεις γεωπόνους που χρειάζονται έχουν μόνο τον ένα, το τμήμα αισθητικής χωρίς  καθηγήτρια, λείπουν ώρες φυσικής….και να σκεφτεί κανείς ότι η καλύτερη περίοδος για μαθήματα είναι μέχρι τις γιορτές.

Προχθές 5 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ με το Σύλλογο καθηγητών και αντιπροσωπεία μαθητών επισκέφθηκαν στην περιφέρεια τον Διευθυντή πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανανιάδη και απαίτησαν την άμεση κάλυψη των κενών.

Εύλογο το ερώτημα που έβαλε μια μαθήτρια Γ τάξης στον περιφερειακό διευθυντή:

“πώς θα δώσω εξετάσεις στα μαθηματικά και θα συναγωνιστώ μαθητές άλλων σχολείων, όταν την μισή χρονιά δεν έχω διδαχτεί το μάθημα;”

Βρήκε πολλές λύσεις ο διευθυντής: Έπρεπε, όπως από την αρχή της χρονιάς είχε δώσει οδηγίες, να πάρουν καθηγητές από μικρότερες τάξεις και να κάνουν την Γ΄ Λυκείου….. “Δεν είχαμε κανένα μαθηματικό απάντησε κάποιος καθηγητής.”

“Τότε να παίρνατε καθηγητή από το διπλανό γυμνάσιο. ”    _

“Μα δεν μπορεί να φύγει εκπαιδευτικός από μια οργανική θέση για να καλύψει άλλο οργανικό κενό”.

Επιπλέον πρόσθεσε πως ,όταν πάει μαθηματικός, θα πάρει ώρες από άλλα μαθήματα για να κάνουν τα παιδιά περισσότερες ώρες μαθηματικά…..

Η πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ κ. Δάσιου τόνισε πως όλα αυτά δεν είναι λύση, λύση είναι μόνο η κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμους καθηγητές και όχι με αναπληρωτές, που πολλές φορές έρχονται τον Απρίλιο.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ εξήγησε την ιδιαιτερότητα των Κουφαλίων ότι είναι το πιο απομακρυσμένο σχολείο του νομού. Γι΄ αυτό το λόγο, όταν οι αναπληρωτές είναι λιγότεροι από τις κενές θέσεις, το σχολείο δεν το δηλώνει κανείς και μένει πάντοτε χωρίς καθηγητές. Μόνο οι κανονικοί διορισμοί θα λύσουν το πρόβλημα.

Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ κ.Σάκης  Βαρδαλής, που είχε καταθέσει και αναφορά στη βουλή για το θέμα, είπε πως άμεσα πρέπει να δοθεί έστω προσωρινή λύση. Μόνο αν καταλάβουμε την αιτία που γεννά το πρόβλημα,  θα το λύσουμε. Μόνο μια πολιτική που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών και όχι την εξασφάλιση των κερδών για τους λίγους μπορεί να εγγυηθεί την εξάλειψη του φαινομένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *