Κουφάλια:ΜΕΒΓΑΛ-Για τις 27 Μαΐου μεταφέρεται η γενική συνέλευση στην οποία οι μέτοχοι θα αποφασίσουν το μέλλον της

[divide icon=”circle” color=”#”]

μεβγαλΑναβάλλεται για την Παρασκευή 27 Μαΐου η γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, που είχε οριστεί για σήμερα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας.
Η αναβολή των λίγων ημερών δόθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν συνεννοήσεις και τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.
Την Παρασκευή λοιπόν θα φανεί εάν οι μέτοχοι- οι οικογένειες Χατζάκου, Συμεωνίδη, ΧατζηθεοδώρουΠαπαδάκη και η ΔΕΛΤΑ – θα συνεννοηθούν για να βάλουν τα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να μείνει η ΜΕΒΓΑΛ σε ελληνικά χέρια και στον έλεγχό τους ή, σε διαφορετική περίπτωση αν θα σφραγίσουν το πολυσυζητημένο deal με το οποίο ο έλεγχος και το μάνατζμεντ της ΜΕΒΓΑΛ θα περάσουν στο fund Sankatay, που συγκροτούν ο αγγλικός βραχίονας της αμερικανικής Bain Capital και η βρετανική Bartons.
Υπάρχουν μέτοχοι στην εταιρεία που επιθυμούν η ΜΕΒΓΑΛ να μείνει σε ελληνικά χέρια καθώς η βιομηχανία μπορεί να είναι βιώσιμη εάν ρυθμιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας και αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα δάνειά της.
Να σημειωθεί ότι το 43% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ ανήκει στην οικογένεια Χατζηθεοδώρου- Παπαδάκη, το 14,8% στη ΔΕΛΤΑ, το 14,7% στην οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου και το 27,5% στην οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη.

[divide icon=”circle” color=”#”] Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *