Κουφάλια:Σύλλογος “Ανατολική Ρωμυλία Κουφαλίων”-ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΟΜΑΔΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα δια του εκπροσώπου του κ.Π. Λιτούδη ο σύλλογος Κουφαλίων ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

Οι άνθρωποι του συλλόγου εκφράζουν τα παράπονα τους καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει παραχωρηθεί κάποιος χώρος από τον Δήμο ώστε να στεγασθούν τα τμήματα του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ δημιουργήθηκε το 2007 από ενεργούς και δραστήριους Πολιτιστικά δημότες των Κουφαλίων.Έχοντας πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του, με πολλές παρουσιάσεις όλα αυτά τα χρόνια , σε φεστιβάλ και εμφανίσεις σε τηλεοπτικά κανάλια κρατικά και μη , τίμησε τα Κουφάλια με τις πάρα πολύ καλές εμφανίσεις του.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου από τον Νοέμβρη του 2016 ζητάμε αίθουσα για να στεγάσουμε τις χορευτικές μας ομάδες και έχοντας κάνει δύο αιτήσεις , η μια με αριθμό πρωτοκόλλου 68/03-01-2017 και η δεύτερη με αρ.πρωτοκόλλου 14890/25-09-2017 εισπράττουμε την αρνητική διάθεση της Δημοτικής αρχής του Δήμου Χαλκηδόνος .Γνωρίζοντας ότι στην πόλη των Κουφαλίων υπάρχουν τρεις τουλάχιστον αίθουσες του Δήμου όπου παραχωρούνται για να στεγάζονται τρεις αντίστοιχα σύλλογοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αίθουσες για μια ή το πολύ δυο φορές την εβδομάδα, εμείς ζητήσαμε αίθουσα να μας παραχωρηθεί για μια φορά την εβδομάδα για τρεις ώρες.

Οι αίθουσες αυτές είναι οι δυο κάτω από τα γραφεία στο κτίριο του δημαρχείου και η τρίτη είναι η κάτω αίθουσα στο κτίριο του ΚΑΠΗ Κουφαλίων όπου εμείς εκεί πριν κάναμε πρόβες.

Δυστυχώς στέρεψαν οι αίθουσες για τον σύλλογο της Ανατολικής Ρωμυλίας Κουφαλίων.

Δυστυχώς εισπράττουμε την αρνητικότητα της δημοτικής αρχής, δίχως καν να μας απαντήσουν στο αίτημα μας, ειδικά στο πρώτο εντός δυο μηνών περίπου έπρεπε να απαντηθεί, αλλά και στο δεύτερο μέχρι αυτή τη στιγμή σιγή ιχθύος.

Το τι συμβαίνει σαν Δ.Σ. του συλλόγου και σαν πολίτες απορούμε.Όλοι κωφεύουν στον Δήμο.Ο δε φάκελλος με το καταστατικό και τα ονόματα των μελών που μας ζητήθηκε τον δώσαμε πέρυσι στην προηγούμενη αντιδήμαρχο.Επίσης μέχρι τώρα μας αναγκάζουν να λειτουργούμε σαν νομάδες, κάνοντας πρόβες πότε στη Χαλκηδόνα και πότε στα Κουφάλια σε διάφορα σημεία.

Τονίζουμε επίσης ότι άλλοι δήμαρχοι σε πολλά σημεία της χώρας διευκολύνουν και βοηθούν τους συλλόγους.Εδώ τι γίνεται; Το αντίθετο μήπως;

Ερώτημα:Μήπως επειδή ακούσαμε ότι συζητήθηκε στον δήμο επιχορήγηση για τους συλλόγους φοβούνται κάποιοι μη μειωθούν τα χρήματα της επιχορήγησης που είναι να δοθούν;

Υπάρχει κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε ας μας απαντήσουν επιτέλους.

Νομίζουμε ότι δεν τους λείπει η φωνή.Ας μας απαντήσουν ναι ή όχι στο αίτημα μας ”

 

 

 

One comment

  1. Ψάρρα Βενετία

    Καλησπέρα σας,,,μόλις διάβασα την ανακοίνωση του συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας…κι έχω κάποιες απορίες..γιατί θα πρέπει να προστεθει ενας ακομη σύλλογος απο τη στιγμη που υπαρχουν ηδη τρεις…..γιατι να μην υπαρχει συνεργασια;;;;τι το καλυτερο,το διαφορετικο θα προστεθει στα πολιτιστικα δρωμενα,;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *