Κουφάλια:Τελετή αφής φλόγας φυσικού αερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κουφαλίων, η τελετή αφής φλόγας με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του σταθμού αποσυμπίεσης CNG και την τροφοδότηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος. Ήδη ενεργοποιήθηκαν οι μετρητές των πρώτων δημοτικών κτιρίων, αλλά και καταναλωτών που απολαμβάνουν ήδη τα οφέλη του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βενέτης Μπούρας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ο τομεάρχης ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κ.Μ. κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ενώ επίσης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Κ.Μ. κα Γερακίνα Μπισμπινά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος κ. Ευρυσθένης Κοσκινάς, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαυρουδής Μηντσιούδης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκηδόνος κα Πολυξένη Κιαχαγιά Παρασχάκη.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει στις περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνος και χαρακτήρισε το φυσικό αέριο ένα πολύ σοβαρό εργαλείο που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία κάθε νοικοκυριού αλλά και του επιχειρείν.

Αποτελεί, επίσης, ένα σημαντικό εργαλείο που αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. “Η προσπάθεια μας για τη σύνδεση του Δήμου με φυσικό αέριο ξεκίνησε πριν 12 χρόνια και σήμερα αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο γίνεται πραγματικότητα”, κατέληξε, “ενώ γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε σε βάθος πενταετίας το φυσικό αέριο να επεκταθεί σε όλο το Δήμο Χαλκηδόνος, προκειμένου όλοι οι κάτοικοι να απολαμβάνουν τα οφέλη από την χρήση του”.

Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο πριν εγκαινιάστηκε η επέκταση του δικτύου στην Νέα Μεσήμβρια, ενώ ακολουθούν, μετά τα Κουφάλια, η επέκταση στη Χαλκηδόνα, τον Άγιο Αθανάσιο και τη Γέφυρα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το άναμμα της φλόγας του φυσικού αερίου που σηματοδοτεί την αεριοδότηση της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *