Κουφάλια-3ο Δημοτικό:Μουσείο Σχολικής Ζωής

Κε Δήμαρχε, αγαπητοί Διευθυντές και συνάδελφοι, αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των 1ου, 2ου,3ου,4ου, Δημοτικών Σχολείων Κουφαλίων,

Το σχολείο μας, κατά τη σχ. χρονιά 2021-2022, ξεκίνησε μια προσπάθεια για τη δημιουργία Μουσείου Σχολικής Ζωής, που θα είναι το πρώτο που θα συσταθεί στον τόπο μας.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο, όπου το κάθε σχολικό αντικείμενο που μπορεί να έχει ο καθένας μας στο σπίτι του, να βρει τη θέση που του αξίζει!

Επιδίωξή μας είναι να διαφυλάξουμε αλλά και να ξαναζωντανέψουμε τις θύμισες αυτές ,έτσι ώστε να δώσουμε μια εικόνα του σχολείου και της σχολικής ζωής του παρελθόντος στους νεότερους ,αλλά και να αναστοχαστούμε και να ανασύρουμε από τη μνήμη μας εμείς οι μεγαλύτεροι, τη γλυκιά εποχή των μαθητικών μας χρόνων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα σας παρακαλούσαμε να προσφέρετε στο Μουσείο μας ό,τι έχετε κρατήσει από τη σχολική σας ζωή ( σχολικές ποδιές, γιακαδάκια, μαθητικά πηλίκια, τσάντες, κασετίνες, φωτογραφίες από τα μαθητικά σας χρόνια) και οτιδήποτε άλλο σχετικό υλικό.

Επίσης, θα ήταν μεγάλη μας χαρά εάν δεχόσαστε οι μεγαλύτεροι που πηγαίνατε στα 1ο και 2ο Δημοτικά σχολεία Κουφαλίων που είναι τα πρώτα σχολεία που λειτούργησαν στον τόπο μας, να μας δώσετε μια συνέντευξη, έτσι ώστε να συλλέξουμε προσωπικές μαρτυρίες για το «εκπαιδευτικό γίγνεσθαι» εκείνων των παλαιών εποχών.

Σας ενημερώνουμε πως για κάθε υλικό που θα προσφέρετε, θα υπάρχει καρτέλα με το όνομα του δωρητή/τριας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στη συνεργασία και στη στήριξή σας, που θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμά μας!

Ενημερώνουμε επίσης τα Δημοτικά Σχολεία Κουφαλίων πως σε λίγο καιρό θα μπορείτε να κάνετε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο μας κατόπιν ραντεβού.

Θα χαρούμε πολύ να σας ξεναγήσουμε!!!

Για επιπλέον πληροφορίες και ό,τι άλλο χρειαστείτε θα μας βρείτε στο παρακάτω τηλέφωνο:

Σχολείο: 2391051376

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί της Ομάδας Δράσης του σχολείου μας