Συνελήφθησαν (9) άτομα στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης

Εξιχνιάστηκε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από οικία ηλικιωμένης

Στην αυτόφωρη σύλληψη εννέα (9) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (2) άτομα για περίπτωση ληστείας. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 28 και 40 ετών, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες (20-11-2023) στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν με την απειλή σύριγγας από δύο άτομα χρηματικό ποσό.
  • (5) άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης τριών ημεδαπών 39, 23 και 19 ετών έπειτα από διάρρηξη ψητοπωλείου στην περιοχή της Καλαμαριάς χθες (20-11-2023) τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν από το κατάστημα δύο κυτία που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 2.791 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως εντοπίσθηκαν στην Περιφερειακή Οδό από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν, ενώ αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών απέρριψαν τα αφαιρεθέντα κυτία, τα οποία περισυλλέχθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.
  • (2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 39χρονου αλλοδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματική ποινή 260.000 ευρώ για λαθροδιακίνηση.