Κουφάλια:“Έπεσαν” οι υπογραφές για την ανάπλαση της Εθνικής Αντιστάσεως 

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Κουφάλια- “Έπεσαν” οι υπογραφές για την ανάπλαση της Εθνικής Αντιστάσεως 

Στην ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στα Κουφάλια προχωρά η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Σταύρο Αναγνωστόπουλο και τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Έργα Λειτουργικής Βελτίωσης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη Δ.Κ. Κουφαλίων», με συνολικό προϋπολογισμό 970.000 ευρώ, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της συγκεκριμένης οδού, που αποτελεί και την κεντρική οδό του οικισμού.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το έργο αφορά κυρίως στη διαμόρφωση και ανακατασκευή τμήματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη Δ.Κ. Κουφαλίων, από την οδό Aγίου Γεωργίου μέχρι την οδό Στρατ. Πλαστήρα και περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων με διαπλάτυνσή τους τοπικά στις διασταυρώσεις των οδών (κυκλοφοριακοί λαιμοί), με ταυτόχρονη διαμόρφωση οργανωμένης στάθμευσης επί εσοχών εκατέρωθεν της οδού.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται παρεμβάσεις και διαμορφώσεις όπως φυτεύσεις στα πεζοδρόμια, σημεία στάσης (καθιστικοί πάγκοι), ειδικές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση ατόμων με αναπηρία, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στις περιοχές των σχολικών συγκροτημάτων, ενσωμάτωση ήπιων τεχνικών διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.