Κουφάλια:Επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη

Στα Κουφάλια βρέθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης.Ο κ.Καμίνης πέρασε τις γιορτές του Πάσχα στη Χαλάστρα απ όπου κατάγεται  η σύζυγος του και βρήκε την ευκαιρία για μια σύντομη επίσκεψη για καφέ με γνωστούς και φίλους στα Κουφάλια.

Απλός και ευγενικός μίλησε για τις εμπειρίες του από την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις που του έγιναν.Ο κ.Καμίνης διανύει τη δεύτερη θητεία του ως δήμαρχος Αθηναίων και στις ερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καμίνης

Ο Γιώργος Καμίνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε έως πέντε ετών. Στη συνέχεια, η οικογένειά του επέστρεψε στην Αθήνα. 
Ξεκίνησε τις σπουδές του στα Νομικά από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1980. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία τον Νοέμβριο του 1982 ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από το 1998 έως τον Μάιο 2003, οπότε και εξελέγη ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη.
Τον Αύγουστο του 2010 ανακοίνωσε την παραίτησή του για να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας και εξελέγη Δήμαρχος το Νοέμβριο του 2010. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Στη διάρκεια της θητείας του ως Συνήγορος του Πολίτη διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη.
Από τον Σεπτέμβριο του 1989 είναι μέλος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων. Είναι επίσης, Δικηγόρος Αθηνών.One comment

  1. Ανώνυμος

    Αυτά και αυτούς βλέπουμε και αλλάζουμε δρόμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *