Κουφάλια-Επιστολή: ” Επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις ; “

Από αναγνώστρια μας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή η οποία έχει σταλεί στο Δήμο Χαλκηδόνος υπόψιν Δημάρχου και Αντιδημάρχου τεχνικών έργων.

ΘΕΜΑ : ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

Αξιότιμοι κες/κύριοι ,

Λέγομαι Ισμαηλίδου Μαρία ,είμαι κάτοικος της επέκτασης Κουφαλίων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως,περιφερειακός δυτικης επέκτασης και με αφορμή την διαμαρτυρία συνδημοτών μας που κατοικούν στην υποβαθμισμένη πλέον περιοχή της επέκτασης των Κουφαλίων, θα ήθελα να εκφράσω την δυσφορία μου αλλά και την απογοήτευση μου σχετικά με το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων που ξεκίνησε να πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα .

Έχουμε επισημάνει κατά το παρελθόν τουλάχιστον 3 φορές εγγράφως και έχει κατατεθεί και πρωτοκολληθεί στο Δήμο τα προβλήματα που υπάρχουν από πλημμυρικά φαινόμενα ,που καταστράφηκαν οι περιουσίες μας. Τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο αλλά και ζουν μέσα στην λάσπη .

Ένα γεγονός  που εσείς ως Διοίκηση το περάσατε χωρίς καν να το λάβετε υπ όψιν σας ,διότι δεν σας αγγίζει προφανώς και δεν βιώνεται αυτό που βιώνουμε εμείς ως κάτοικοι .

Πέραν αυτού κάνατε ένα σχεδιασμό που δεν μας συμπεριλάβατε και ούτε λάβατε υπ όψιν σας αυτό που κατά το παρελθόν έχουμε υποστεί.

Αλλά όμως διαπιστώνουμε εκ των υστέρων ότι δεν μείνατε εκεί αλλά κατά το δοκούν και κάτω από όποιες “πιέσεις η σχέσεις “προσαρμόζεται μια τεχνική μελέτη η οποία δεν τηρείται στο παραμικρό όπως έχει σχεδιαστεί .Ποιοι είναι αυτές οι “ιδιαίτερες” σχέσεις  σας??? Γιατί και ποιους εξυπηρετείται κε Δήμαρχε και κε Βαινά?

Με ποια πολιτική απόφαση  καταστρατηγείται η προηγουμένη απόφαση σας ?

Για να αναδείξω επίσης τα προβλήματα αυτού του δρόμου επισυνάπτω και τις φωτογραφίες ,μία από τις πολλές φορές που πλημμυρίσαμε.

Υπάρχουν δρόμοι όπως αναδεικνύονται στις παρακάτω φώτο που ΔΕΝ υπάρχουν στην τεχνική μελέτη και αυτή την στιγμή ασφαλτοστρώνονται .

Θέλουμε να μας απαντήσετε και εσείς ως Διοίκηση αλλά και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας στα κατωτέρω .

1)  Με ποια κριτήρια ασφαλτοστρώνονται οι συγκεκριμένοι δρόμοι ενώ δεν είναι στην τεχνική μελέτη?

2) Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται ?

3)  Ποιες ανάγκες είναι αυτές που οδήγησαν στην ασφαλτόστρωση άλλων δρόμων?

4) Και για ποιο λόγο ενώ έχω ενημερώσει τον κύριο Βαινά κατ ‘επαναληψη για την κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου έχει παρακάμψει τα πολύ σοβαρά προβλήματά μας και έχουν ασφαλτοστρωθεί δρόμοι που ουδέποτε κανένα πρόβλημα είχανε?

Σας παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του θέματος καθώς  επίσης  αιτούμαι η επιστολή αυτή  να αναγνωσθεί και στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 31/10/2022 .

Με εκτίμηση

Ισμαηλίδου Μαρία