Κουφάλια: Η απάντηση του Π.Μαρκίδη στο σύλλογο γονέων 2ου δημοτικού

Από τον αρχηγό της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση στον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 2ου δημοτικού σχολείου (δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του συλλόγου)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ

Θα περίμενε κανείς από ένα Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων,  έστω και ένας να είναι πιο προσεκτικός έτσι ώστε από το video της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου διάρκειας εξήμισυ ωρών να μην απομονώσει 15 δευτερόλεπτα στα οποία ακόμα κι έτσι δεν αναφέρεται πουθενά ο Σύλλογός σας.

Αντίθετα στη συνεδρίαση αυτή υπήρχαν δύο τουλάχιστον θέματα σοβαρά που σαν Σύλλογος γονέων παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έπρεπε να σας ενδιαφέρουν:

το πρώτο είναι για τη λειτουργία του Ωδείου. Αντιδράσαμε σαν παράταξη στο να λειτουργεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας. Για την καινούργια χρονιά μάλιστα τα έσοδα από τα δίδακτρα των μαθητών προβλέπεται να είναι 27547 ευρώ ενω τα έξοδα 23907. περισσεύουν δηλ 4000 περίπου ευρώ για να συμπληρώσουν την χασούρα που είχε φέτος το Ωδείο λόγω κοροναϊού. Ελπίζω να συμφωνείτε με την πρόταση που διατύπωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για να την διεκδικήσουμε μαζί, να μην πληρώνουν τα παιδιά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης δίδακτρα στο δημοτικό ωδείο. Συμφωνείτε νομίζω με την θέση μας, να δίνουμε μια ευκαιρία στα παιδιά για να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο και να μην είναι εμπόδιο γι αυτό η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους

το δεύτερο είναι η λειτουργία του κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριό μας είναι ο πλούτος που μας απόμεινε από τους ολυμπιακούς αγώνες. Τα έξοδα για την συντήρησή του εξοπλισμού του γίνονται κάθε χρόνο και το αν θα πιάσουν τόπο εξαρτάται απο τον αριθμό των παιδιών που θα πάνε σ΄αυτό. Κόντρα στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις είπαμε κι εδώ για τα παιδιά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης να μην πληρώνουν εισιτήριο. Επιπλέον πρέπει ο δήμος να φροντίσει για την οργανωμένη μεταφορά των μαθητών στα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης. Μήπως σαν σύλλογος γονέων διαφωνείται σ΄αυτό;

 το τρίτο θέμα που προσπεράσατε και μείνατε στα δέκα δευτερόλεπτα, τη στιγμή που είχα τελειώσει την τοποθέτησή μου γι αυτό, ήταν για το σχέδιο προϋπολογισμού  του οργανισμού κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του δήμου μας. Το περίεργο ήταν  ότι στο σύνολο του προϋπολογισμού  2500.000 ευρώ οι 750.000 ήταν το αποθεματικό της προηγούμενης  διοίκησης ενώ το υπόλοιπο 1750.000 δεν είναι σίγουρο αν θα βρεθούν όλα. Εκανα λοιπον κριτική και στην σημερινή  διοίκηση ότι ξοδεύει το αποθεματικό για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και για την προηγούμενη που ενώ είχε χρήματα στο ταμείο άφησε το μόνο παιδικό σταθμό που επισκέφτηκα, της Χαλκηδόνας, με τραγικές ελλείψεις. Θερμαίνονταν το χειμώνα αφήνοντας την πόρτα της ηλεκτρικής κουζίνας ανοιχτή, χωρις κλιματιστικό και με ζημιές στους τοίχους.

Ο κ. Μηντσιούδης, αντιδήμαρχος  οικονομικών της προηγούμενης διοίκησης, παρενέβη εκτός μικροφώνου κι εγώ τότε απάντησα  <<πήγατε όμως το νεφελοποιητή των 65 – 100 ευρώ στο  ΚΥ  κανοντας  γιορτή. Αυτό και τίποτε άλλο. Αυτά και πολλά άλλα γίνονται στο δημοτικό συμβούλιο για τα οποία φαντάζομαι η δραστήρια κατα τα άλλα πρόεδρός σας,  σας τα μεταφέρει αντικειμενικά μια και ασχολήθηκε αρκετά, σαν υποψήφια δημοτική συμβουλος.

Αλλά και  όταν έγινε η προεκλογική φιέστα με το νεφελοποιητή δεν μίλησα για την προσπάθεια των παιδιών που ήταν καθ΄ όλα επαινετή, αλλα για την ντροπή που θάπρεπε να αισθάνονται οι μεγάλοι οργανώνοντας μια ανέξοδη προεκλογική φιέστα. Και αυτό γιατί απο τη μια μερια η διευθύντρια του Κ.Υ. μου ανέφερε πως δεν της έδιναν τα λίγα ευρώ που ζητούσε για τον ευπρεπισμό του κτιρίου εσωτερικά, ενώ ο αντιδήμαρχος ανακοίνωνε ότι είχε εξασφαλισμένο αποθεματικό 6.500.000, που στο τέλος της χρονιάς αγγιξε τα 10.000.000.

Όσο  για τα υπόλοιπα που με καλείτε  να απολογηθώ δεν θα σας κάνω αυτή τη χάρη. Προσωπικά έχω μια παρουσία αδιαλειπτα επι σαράντα πέντε χρόνια στη δημόσια σκηνή του τόπου μας και είμαι σε μια παράταξη και ένα κόμμα που γιόρτασε τα 100 χρόνια δράσης του με αγώνες και θυσίες που εσείς ,που υπαγορεύσατε αυτην την επιστολή,  ούτε  που μπορείτε να διαννοηθείτε ότι έκαναν ποτέ άνθρωποι, με μοναδικό στόχο έναν: μια καλύτερη κοινωνία, που δεν θα είχε ανάγκη από φιλανθρωπίες και φιλάνθρωπους αλλά όλοι θα είχαν το δικαίωμα και την υποχρέωση  στην εργασία και το μερίδιο στα αγαθά που αυτή δημιουργεί.

Παναγιώτης Μαρκίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *