Κουφάλια-Μ.Μοναστήρι:Επιθέσεις λύκων

Επίθεση από λύκο δέχτηκε αδέσποτο σκυλάκι στο Μικρό Μοναστήρι(Ζορμπάς). Το άτυχο ζώο είναι ένα από τα 8 συνολικά σκυλιά που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από επίθεση λύκων στο συγκεκριμένο χωριό, με τους κατοίκους να είναι αναστατωμένοι και το σχετικό βίντεο να προκαλεί ανατριχίλα.

Αναφορές για λύκους έχουν γίνει και από Λουδία,ΆΘυρα και γύρω περιοχές ενώ και στα Κουφάλια υπήρξε στις αρχές Αυγούστου περιστατικό επίθεσης όπως αναφέρει παρακάτω σε επιστολή του κάτοικος:

Καλημερα σας.

Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που θα ήθελα να δημοσιευτεί αν γίνεται για να ενημερωθεί ο κόσμος του χωριού και να έχει το νου του, γιατί πλέον ελλοχεύει κίνδυνος για τους κατοίκους των Κουφαλίων.

Εδώ και κάποιους μήνες κυκλοφορεί ένας λύκος στα χωραφια πάνω από το μοναστήρι στα σύνορα προς Πέλλα.

Όσο περνάει ο καιρός και φυσικα τον έκοβε η πείνα, αρχιζε να κατεβαινει όλο και πιο κατω προς το χωριό. Τελευταία θέαση του ήταν στα πρωτα χωραφια μετά το μοναστήρι.

Έκτοτε δεν είχε θεαθεί ξανα μέχρι που αρχές Αυγούστου έκανε χτύπημα σε σπίτι στην άκρη του χωριού, δίπλα στον κεντρικό δρόμο παρακαλώ, στο ύψος μετά τον Μασούτη.

Συγκεκριμένα σκότωσε μια κατσίκα οικόσιτη, σε χώρο με περίφραξη κιολας. Άρα τα πραγματα άρχισαν να σοβαρεύουν αρκετά και θέλει το θέμα να δημοσιευτεί και να κινητοποιηθούν οι άρχοντες του τόπου, η Δημαρχεία οι οικολόγοι που θα πρέπει να τον μαζεψουν, ίσως και η Περιφερεια, δεν ξέρω.

Πρέπει παντως να οργανωθει μια προσπάθεια ανεύρεσης του και εγκλεισμού του σε κάποιο καταφύγιο άγριων ζώων πριν ορμήξει σε κανενα παιδάκι μες το χωριό!

Γιατί όσο πάει βλέπουμε ότι κατέβηκε πλέον στις άκρες του χωριού και θα κάνει κι άλλες επιθέσεις σίγουρα σε οικόσιτα ζωα. Σίγουρα δεν θα το έχει σε τίποτα μπροστά στην πείνα και την ζέστη του καλοκαιριού να επιτεθεί σε κατοικίδια, αδέσποτα πιθανόν αλλά και όπως ειπα σε κάποιο παιδάκι που κυκλοφορεί μες το χωριό, με ποδήλατο, με τα πόδια, οτιδήποτε.

Ευχαριστώ

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, στο δρόμο πίσω από τον Γαλαξία κάμερα έχει καταγράψει ζώο που πιθανολογείται ότι είναι λύκος,  ενώ θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 αγέλη λύκων είχε κατασπαράξει γαιδουράκι λίγο έξω από τα Κουφάλια (μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ)