Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος- Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Στ. Αναγνωστόπουλο  

Το Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια επισκέφτηκε το πρωί ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος καλωσόρισε τον κ. Βεσυρόπουλο και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τόσο του ιδίου όσο και γενικότερα της κυβέρνησης για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος. “Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά εμάς ως τοπική αυτοδιοίκηση και ως Δήμος Χαλκηδόνος αυτό που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι κυρίως το θέμα του ενεργειακού κόστους και η ομαλή εκτέλεση των δημοσίων έργων”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι επισκέπτεται τον Δήμο Χαλκηδόνος προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματα του τόπου. “Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Επισκέπτομαι τον Δήμο σας για να ακούσουμε τα ειδικευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθώς όλοι μας γνωρίζουμε τα γενικευμένα προβλήματα του ενεργειακού κόστους και της αύξησης του κόστους κατασκευής που επηρεάζει την εκτέλεση των δημοσίων έργων”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι περιφερειακοί δήμοι. “Οι περιφερειακοί δήμοι, όπως είναι και ο δικός μας δήμος, έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους αστικούς δήμους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα θέματα της ύδρευσης, της αποχέτευσης της αγροτικής οδοποιίας και του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικά και ζητούμε να ενσήσκεψετε πάνω σε αυτά τα θέματα, ώστε να βρεθούν πόροι για την επίλυσή τους”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στους δήμους, στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων και των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας στους οικισμούς μας.

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, θέμα το οποίο έθιξε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, έγινε άμεση επικοινωνία τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους ο οποίος συνομιλώντας με τον Δήμαρχο του μετέφερε το ευχάριστο νέο, ότι το ΚΥ Κουφαλίων έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για να ανακαινιστεί ριζικά ενώ τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει και το θέμα της στελέχωσής του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της ίδρυσης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Χαλκηδόνα που θα αναβαθμίσει πλήρως την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, καθώς και η απόδοση στον Δήμο μας ακινήτων που δεν κάνει χρήση το Δημόσιο (όπως για παράδειγμα ο παλιός Αστυνομικός Σταθμός στη Νέα Μεσήμβρια).

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Ζήσης Βαϊνάς, Οικονομικών Μαρία Κωστοπούλου, Καθαριότητας Μενέλαος Κορδονούρης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Ευστράτιος Πιτίκης ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Φάνης Παππάς και Κατερίνα Ζιούτα καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συνόδευσε τον Υφυπουργό στην περιοδεία του στην αγορά των Κουφαλίων και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στη γαλακτοβιομηχανία της ΜΕΒΓΑΛ.