Κουφάλια:Παραδόθηκε η βοήθεια στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά τις τραγικές εικόνες από τις φωτιές της Εύβοιας, ομάδα κατοίκων των Κουφαλίων αποφάσισε να κινηθεί άμεσα και να ξεκινήσει μια εθελοντική προσπάθεια βοήθειας προς τους πυρόπληκτους.

Αφού οι εθελοντές όπως λένε οι ίδιοι απευθύνθηκαν αρχικά στον Δήμο ώστε να γίνει μια προσπάθεια από κοινού αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση(αργότερα ο Δήμος έκανε ξεχωριστή δράση) ξεκίνησαν τελικά μόνοι τους.

Ούτε οι ίδιοι  μπορούσαν να φανταστούν αυτό που ακολούθησε.Ο απλός κόσμος στάθηκε αμέσως στο πλευρό τους .Στον χώρο που βρήκαν οι εθελοντές καθημερινά έφταναν άνθρωποι που άφηναν ότι μπορούσε ο καθένας.Ενώ η δράση αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο μέρες, λόγω του όγκου και της συγκινητικής βοήθειας του κόσμου πήρε παράταση άλλες δυο.

Μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί χέρια και ώρες δουλειάς. Όλοι στάθηκαν δίπλα στα παιδιά που ξεκίνησαν την προσπάθεια και η παρέα μεγάλωσε.

Την Παρασκευή το βράδυ στις 8 ένα φορτηγό ήταν γεμάτο και έτοιμο για αναχώρηση.Μέσα μπήκαν και πράγματα που συγκέντρωσαν εθελοντές από Άδενδρο-Ν.Μεσημβρία-Χαλκηδόνα-Ξηροχώρι.

Σύνολο 29 παλέτες!!! 16 με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης,6 με νερά,7 με ζωοτροφές και ένας τόνος τριφύλλι .

Το φορτηγό αναχώρησε με προορισμό την Αγ.Άννα στη Β.Εύβοια και πριν λίγο έγινε η παράδοση.

Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.Θαυμασμός και υπερηφάνεια….