Κουφάλια:Μαθήματα ζωής

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (Basic Life Support – BLS), μία πρωτοβουλία των συλλόγων ΓΑΣ και ΠΑΟ Κουφαλίων που διοργανώθηκε από τον κ. Γαλιώτο Γιάννη, Γενικό/Οικογενειακό Ιατρό, μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ).

Το BLS είναι ένα σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και που δίνει τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να παρασχεθεί έγκαιρη βοήθεια σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, πνιγμονής από ξένο σώμα ή απώλειας αισθήσεων, επείγουσες καταστάσεις στις οποίες η άμεση παρέμβαση παρεβρισκομένων μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Όπως μας είπε ο ιατρός κ.Γαλιώτος :

” Στόχος όλων των διοργανωτών είναι η ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για τη σπουδαιότητα των γνώσεων αυτών και η εκπαίδευση όσο το δυνατόν περισσότερων ανανηπτών ικανών να προσφέρουν έγκαιρη και αποτελεσματική βοήθεια σε ένα συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια.

Με μεγάλη χαρά είδαμε ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση και ιδιαίτερος ενθουσιασμός από τους παρευρισκομένους, έτσι δεσμευτήκαμε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Γκάρου Χρύσα, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κουφαλίων και τη ΜΕΒΓΑΛ για την υποστήριξη.”