Κουφάλια:Περιμένοντας το ασθενοφόρο…

Τουλάχιστον 2,5 ώρες περίμενε να τον παραλάβει ασθενοφόρο κάτοικος των Κουφαλίων που υπέστη εγκεφαλικό νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως μας ενημέρωσε συγγενικό του πρόσωπο , ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο σπίτι του.Αμέσως τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Κουφαλίων για τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε ασθενοφόρο ώστε να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Και από εκεί ξεκίνησε η Οδύσσεια ασθενή και συγγενών .Περίμεναν το ασθενοφόρο ώστε να γίνει η διακομιδή αλλά μάταια.Παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα οι άνθρωποι έμειναν με την αγωνία τους αφού δεν είχαν καμία ενημέρωση.

2,5 ώρες μετά (!) τελικά εμφανίστηκε το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον ασθενή.

Οι τραγικές αυτές καταστάσεις συμβαίνουν εδώ και χρόνια , παρά τις εξαγγελίες που γίνονται ανά τακτά διαστήματα για δήθεν επίλυση του προβλήματος.Το κέντρο υγείας Κουφαλίων που εξυπηρετεί τους κατοίκους και των γύρω περιοχών, είναι χωρίς ασθενοφόρο.Κάποτε είχε γίνει δωρεά από κατοίκους ένα ασθενοφόρο που ως δια μαγείας εξαφανίστηκε αφού δεν υπήρχαν οδηγοί.

Δήμαρχοι στέλνουν επιστολές, βουλευτές κάνουν ερωτήσεις στη βουλή, υπουργοί απαντάνε, συσκέψεις γίνονται, υποσχέσεις δίνονται, αλλά λύσεις ποτέ.

Δυστυχώς αν και μόλις πέρυσι ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.