Της Άντωνη Βέλλιου:Ας κρατήσουμε την αγάπη μέσα μας ζωντανή όλο τον χρόνο…

christmas_375180438Ας κρατήσουμε την αγάπη μέσα μας ζωντανή όλο τον χρόνο…

antoni2Της Άντωνη Βέλλιου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε γιορτινό κλίμα.. Είναι μια γιορτή που τα παιδιά την χαίρονται με έναν δικό τους τρόπο..Ενθουσιάζονται,μαζί τους και εμείς βλέποντας  τα όμορφα στολισμένα μαγαζιά με τις εκθαμβωτικές βιτρίνες,τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν σε διάφορα χρώματα, τα ατελείωτα παιχνίδια και όλα αυτά τα πολύ νόστιμα γλυκά..

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης και εμείς νιώθουμε πιο έντονα αυτό το συναίσθημα. Θέλουμε να έχουμε δίπλα μας δικούς μας ανθρώπους οικογένεια,φίλους, συγγενείς,έναν έρωτα! Να ανταλλάξουμε δώρα, ευχές.. Αυτόν το μήνα ξυπνάει και μια διαφορετική αγάπη αυτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας,τον άστεγο,τον άγνωστο.

Με αφορμή την γιορτή της αγάπης μπορούμε να κάνουμε πράξη την αγάπη με απλές κινήσεις μικρές που δεν μας κάνουν ανώτερους, ούτε θίγουν την αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους που προoρίζονται. Είναι πράξεις χωρίς κίνητρο χωρίς αντάλλαγμα από τον άνθρωπο στον άνθρωπο..Αυτές τις μέρες όλοι μπορούμε να κάνουμε ανθρώπους να χαμογελάσουν και να περάσουν και αυτοί όμορφα τις γιορτές!

Και ας φροντίσουμε η αγάπη αυτή να μην κοιμάται τους έντεκα μήνες και να ξυπνάει τον δωδέκατο..Όλοι έχουμε μέσα στην ντουλάπα ρούχα που δεν φοράμε,παιχνίδια που τα παιδιά μας έχουν βαρεθεί γιατί πήραν καινούργια,παπούτσια που η μόδα έχει περάσει για αυτά..

Ας κρατήσουμε την αγάπη μέσα μας ζωντανή όλο τον χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *