Λαϊκή Συσπείρωση :Επιστροφή σε δια ζώσης Δημοτικά Συμβούλια

Από την δημοτική παράταξη της Λαίκής Συσπείρωσης Δήμου Χαλκηδόνος λάναμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ  ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Κυριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Απευθυνόμαστε σε σας με την θεσμική σας ιδιότητα και σας καλούμε να αναβαθμίσετε το κύρος του δημοτικού συμβουλίου. Εχουν περάσει δύο χρόνια από τις εκλογές και η λειτουργία του δημοτικού Συμβουλίου θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο. Ηταν γνωστά από την αρχή τα προβλήματα που δημιουργούσε η απλή αναλογική, στη Λαϊκή Συσπείρωση όμως πιστεύαμε οτι η κοινή  πολιτική καταγωγή  και η κοινή οπτική γωνία με την οποία βλέπουν οι υπόλοιπες παρατάξεις την τοπική διοίκηση, έτσι όπως την έχουν καταντήσει οι πολιτικές ολων των προηγούμενων κυβερνήσεων την τοπική αυτοδιοίκηση, θα βοηθούσε  να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Αντίθετα ο νόμος της κυβερνησιμότητας της Ν.Δ. που έδωσε την πλειοψηφία στις διάφορες επιτροπές του Δήμου στην μειοψηφία του δημάρχου, μεταφέροντας ταυτόχρονα σ΄αυτές τη λήψη αποφάσεων που μέχρι τώρα έπαιρνε το δημοτικό συμβούλιο και η απόφαση της διοίκησης να τους χρησιμοποιεί στο έπακρο εντείνουν τις αντιπαραθέσεις. Επιπλέον η επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής έχει βάλει τις μεγάλες παρατάξεις σε ένα διαρκή ανταγωνισμό για το ποιά θα είναι πρώτη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι δημότες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δ. Σ. όταν αυτό είναι δυνατόν καταλαβαίνουν ότι έχουμε δίκηο. Όμως αυτό το δημοτικό συμβούλιο έχει μια πρωτοτυπία: οι περισσότερες συνεδριάσεις του έγιναν είτε δια περιφοράς είτε με τηλεδιάσκεψη και πολύ λιγότερες με τη φυσική μας παρουσία λόγω κορωναϊού. Και αν το πέρασμα απο τις συνεδριάσεις δια περιφοράς στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη χρειάστηκε η επιμονή των συμβούλων της αντιπολίτευσης στη δικαιολογία σας ότι χρειαζόταν οργανωτική προετοιμασία για να γίνουν, τώρα δεν έχετε καμμια δικαιολογία για να μην κάνουμε δια ζώσης τις συνεδριάσεις. Τα σκοτεινά παράθυρα, οι κακές συνδέσεις των περισσότερων συμβούλων, η έλλειψη επαφής μεταξύ των συναδέλφων εσας δεν σας ενοχλούν;

Για να προλάβω το επιχείρημά σας ότι δεν θέλετε να αποκλείσετε κανένα συνάδελφο που τυχόν είναι ανεμβολίαστος  θα σας υπενθυμίσω οτι η κυβέρνηση επιβάλει σε καθε ανεμβολίαστο δάσκαλο δυο test covid εβδομαδιαίως ειδάλως έχει αναστολή εργασίας. Στην περίπτωση τη δική μας μάλιστα η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλιου καλύπτει με τα τετραγωνικά της την παρουσία όλων των συμβούλων. Λάβετε δε υπόψιν ότι σήμερα που έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες για εμβολιασμό,  τα ραντεβού κλείνονται πολύ γρήγορα και υπάρχει δυνατότητα επιλογής εμβολίου, όσοι είναι ανεμβολίαστοι το έχουν επιλέξει και θα είναι έτσι και στο μέλλον.

Και προχωρωντας παραπέρα γιατί πρόεδρε να μην γίνεται ζωντανή αναμετάδοση του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε εκείνους τους δημότες που θα ήθελαν εκείνη τη στιγμή να παρακολουθουν το δημοτικό συμβούλιο;

Τέλος πιστεύοντας ότι το αίτημά μας υποστηρίζεται απο την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων σας καλούμε το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει με τη φυσική παρουσια μας σ΄αυτό.

Κουφαλια 19/ 8/ 2021