Λαϊκή Συσπείρωση:Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι 56 οκταμηνίτες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ -ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 56 ΟΚΤΑΜΗΝΊΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με έκτακτες διαδικασίες λόγω κορονοϊού και με υπουργική απόφαση ο δήμαρχος προσέλαβε για οκτώ μήνες 56 υπαλλήλους, για την καθαριότητα ως επι το πλειστον αλλά και άλλων ειδικοτήτων. Να σημειωθεί οτι είναι γενικώς παραδεκτό οτι το προσωπικό του δήμου δεν καλύπτει τις ανάγκες του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παρ΄ όλο που διαφωνεί με το γενικευμένο καθεστως των πεντάμηνων και οκτάμηνων συμβάσεων που δεν εξασφαλίζουν ούτε τους εργαζόμενους ούτε ικανοποιούν τις ανάγκες του δήμου για σταθερό και μόνιμο προσωπικό ψήφισε την προσληψή τους.

Στη διάρκεια του δημοτικού Συμβουλίου η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθάρισε στο δήμαρχο οτι η διαδικασία δεν ηταν τυπικά σωστή γιατί το θέμα έπρεπε να περάσει πρώτα απο την οικονομική επιτροπή για να δεσμευτεί το απαραίτητο κονδύλιο για την μισθοδοσία τους, οτι δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν παρά μόνο με παρά μόνο με <<εντέλλεσθε>> του δημάρχου, ,δηλ. σε περίπτωση που δεν θα εγκρίνονταν τα εντάλματα πληρωμής οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να πληρωθουν με χρήματα του δημάρχου. Ο δήμαρχος και η γενική γραμματέας του υπεραμύνονταν της ορθότητας της διαδικασίας που ακολούθησαν, η εξέλιξη όμως των πραγμάτων τους διέψευσαν παταγωδώς …..μετά από ανώνυμη καταγγελία υποχρεώθηκε να δώσει ένταλμα πληρωμής μόνο για πέντε εργαζόμενους και για μια εβδομάδα εργασίας τους τον μήνα Ιανουαριο.

Μετα απο αυτό έρχεται η απορριπτική απόφαση της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου που μεσα σε δεκαέξι σελίδες επικαλούμενη δεκάδες νομικών άρθρων και εκατοντάδες παραγράφων τους απορρίπτει το ενταλμα πληρωμής, για τους πέντε, και καλεί τον δήμαρχο να το πληρώσει απο την τσέπη του.

Έτσι 56 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους παραμένουν μετά απο τρισήμισυ μήνες εργασίας απλήρωτοι, χωρίς να μπορούν να πάρουν ούτε καν αυτην την ανάσα που τους υπόσχονταν κάποιοι με την πρόσληψή τους, λες και η ζωή για αυτούς είναι φυσιολογικό να μετριέται με ανάσες όπως οι ασθενείς στην εντατική.

Επιπλέον πρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματά τους αντιμετωπίζοντας όλη την νομική επιχειρηματολογία των δεκαέξι σελίδων της επιτρόπου παραμένοντας εγγλωβισμένοι σε μια αντιπαράθεση μεταξύ ενός δημάρχου που παρ΄ολο το σφάλμα του κοιτάζει πώς να βγάλει και καποια πολιτικά οφέλη απο αυτό ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στην καταγγελία υπονοώντας ότι πισω απο αυτην είναι η κακή αντιπολίτευση, και απο την άλλη μεριά κάποιων θεματοφυλάκων της τυπικής λειτουργίας των δήμων μέσα στο ασφυκτικό καθεστώς λειτουργίας που έχουν επιβάλει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΡΙΖΑ.

Για να καταλάβει κανείς ποσο τυπικό είναι το πρόβλημα πρέπει να ξέρει το εξής: το θέμα θα περνούσε πολύ πιο εύκολα στην οικονομική επιτροπή αφού με το νόμο ο δήμαρχος έχει πέντε μέλη στα εννιά ενώ απο τους τέσσερις της αντιπολίτευσης συνήθως συμμετέχουν ένα το πολύ δύο ατομα, ενώ αντίθετα στο δημοτικό συμβουλιο με την απλή αναλογική ο δήμαρχος έχει μόνο εντεκα στους τριάντα τρεις.

Τι πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι μέσα απ΄αυτήν την περιπέτεια που περνούν: σε μια εποχή που η δουλειά τους με την χρήση των τεχνολογικών μέσων θαπρεπε να αποκτά ολο και περισσότερη αξία αυτή συνεχως υποβαθμίζεται, οι μισθοί αντικατασθηκαν με βοηθήματα και η μόνιμη εργασια με συμβασεις λίγων μηνών.

Αν αποδεχτουν σαν φυσιολογική αυτην την εξέλιξη τότε μόνο χειρότερα τους περιμένουν….χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν έγιναν και στον αγώνα που είναι να δώσουν η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με οποιοδηποτε προσφορο τρόπο θα είναι στο πλευρό τους

Κουφαλια 7/5/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *