Λειβαδίτσα:”Εορτασμός ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ”-Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Αν.Ρωμυλίας

IΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

                                Πανηγυρίζει o Iερός Nαός της Αγίας Tριάδας

Διάπλατα ανοίγει τις πύλες του στους πιστούς το Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα»  με την πανήγυρη της Αγίας τριάδας στις 7 και 8 Ιουνίου. Η φετινή πανήγυρη θα τελεσθεί σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ παράλληλα θα υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων μεταξύ των πιστών τόσο εντός του ναού όσο και στους εξωτερικούς χώρους των 25 στρεμμάτων.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ», διοργανώνει τον ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Αγίας Τριάδος  την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 7 Ιουνίου 2020 παραμονή του Αγίου Πνεύματος και την ΔΕΥΤΕΡΑ 08  Ιουνίου 2020 ανήμερα της εορτής και προσκαλεί

τους πιστούς, τους απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες και τους φίλους της παράδοσης να τιμήσουν με την παρουσία τους στις πανηγυρικές λειτουργίες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ιδρύματος στη θέση Λειβαδίτσα της κοινότητας Ραχώνας του Δήμου Πέλλας, πολύ κοντά στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος. Τελούνται δε με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και την συνεργασία, του Υπουργείου Μακεδονίας–Θράκης, της Αντιπεριφέρειας Πέλλης, των Δήμων Πέλλας και Χαλκηδόνος, και της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.              Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί ως εξής: 

                                    Κυριακή   7  Ιουνίου   2020

Ώρα 19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός Λιτάνευση της Ιεράς και Ιστορικής Εικόνας της Αγίας  Τριάδας.

                                    Δευτέρα   8   Ιουνίου    2020

 Ώρα 07.30   Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Βρυούλων κκ Παντελεήμων.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Χοράρχης Αριστοτέλης Βογιατζόγλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  θα προσφερθεί στους προσκυνητές  και επισκέπτες αντί το παραδοσιακό κουρμπάνι,  γλυκό. Φέτος δεν θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα πορευτούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πέρας των εκδηλώσεων.

Το Ιερό Ίδρυμα θα είναι ανοικτό Κυριακή και Δευτέρα για τους προσκυνητές μέχρι το βράδυ ώρα 21.00.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *