Λουδίας:Aνοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου

                                  

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΠΚΜ η αδειοδότηση για την κατασκευή της  νέας  γέφυρας του  Λουδία. Το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση  του έργου

Σε νέες…στέρεες βάσεις, βάζει το αμέσως επόμενο διάστημα την παλιά γέφυρα του Λουδία,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται  για τη μεταλλική γέφυρα που κατασκευάστηκε το 1950 στον οδικό άξονα της παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης – Βέροιας για να ενώσει οδικά τους νομούς Θεσσαλονίκης και Ημαθίας,  η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές φθορές και προβλήματα στατικότητας.

Χτες, η  κατασκευή σύγχρονης και ασφαλούς  γέφυρας, στο συγκεκριμένο σημείο, μπήκε στην τελική ευθεία  υλοποίησης, με την έγκριση από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΠΚΜ, στην οποία προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας, της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την αδειοδότηση του έργου. 

Η νέα  γέφυρα, για την οποία υπάρχει δέσμευση  του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, θα εξυπηρετήσει με επάρκεια τον συνεχώς  αυξανόμενο αριθμό διερχόμενων οχημάτων από το σημείο, καθώς πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν την  συγκεκριμένη οδική διαδρομή ως εναλλακτική  διαδρομή μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας, μετά  τη λειτουργία  των διοδίων, με ικανό εύρος ανά λωρίδα για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων, ενώ θα καλύψει πλήρως  τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στους Δήμους  Χαλκηδόνας και Αλεξάνδρειας , καθώς και των αγροτών των γύρω οικισμών.

«Είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, που πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης, ικανοποιώντας καταρχήν τις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής. Αμέσως μετά  την ολοκλήρωση  των μελετών, η  Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας κινήθηκε με ταχύτητα και προχώρησε στο πιο κρίσιμο βήμα,  άναψε το ‘πράσινο φως’ για την αδειοδότηση  κατασκευής της νέας  γέφυρας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου άμεσα, εντός του 2024 », επισημαίνει ο  Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας.