Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος για την 25η Μαρτίου 2018

Από το Δήμο Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί μια μεγάλη, διπλή γιορτή για το Έθνος μας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την Ελευθερία. Παράλληλα, τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον ιστορικό σταθμό της Εθνικής μας πορείας που έβαλε το θεμέλιο λίθο για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και την Εθνική μας ολοκλήρωση.

Τιμούμε όλους εκείνους που με τον αγώνα τους στάθηκαν όρθιοι μπροστά στη μοίρα τους, που έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και επανέφεραν την Ελλάδα στο χάρτη της υφηλίου.

Στις μέρες μας, σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, αλλά και από τις διαρκείς προκλήσεις των ‘γειτόνων’ μας, η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ένα διαχρονικό ορόσημο στην πορεία της χώρας μας. Η Εθνεγερσία του 1821 εξακολουθεί να προσδιορίζει και σήμερα το χρέος μας: να αγωνιστούμε με ομοψυχία, φιλοπατρία, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, για να επανέλθει η Ελλάδα στο δρόμο της προόδου, της δημιουργίας και της κοινωνικής ειρήνης, στο δρόμο της πρωτοπορίας των προοδευτικών και πολιτισμένων λαών του κόσμου, εκεί που μας έχει τάξει η ιστορική κληρονομιά των προγόνων μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Ιωάννης Τσουκνιδάς

Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *