Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά Ιωάννη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέρνει στη μνήμη όλων μία από τις ενδοξότερες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας. Η αυτοθυσία του Ελληνικού λαού έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ομοψυχία και η πίστη στο Δίκαιο του Αγώνα μπορούν αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία των μεγάλων κρατών.

Η 28η Οκτωβρίου, για εμάς τους νεότερους Έλληνες, είναι ημέρα γιορτής και Εθνικής υπερηφάνειας, αλλά ταυτόχρονα και ημέρα τιμής και ευγνωμοσύνης για όλους αυτούς, επώνυμους και ανώνυμους συμπατριώτες μας, που δημιούργησαν την εποποιία του 1940 και έθεσαν τις βάσεις για τη μετέπειτα αντίσταση στους κατακτητές.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από αυτούς και τον αγώνα τους για τη διαφύλαξη ύψιστών ιδανικών όπως η ελευθερία, η ειρήνη και η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα. Αντίστοιχα, ενωμένοι όπως τότε, ας εργαστούμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για την έξοδο της χώρας μας από τη δεινή οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αφήνοντας ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Ιωάννης Τσουκνιδάς

Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *