Μηνύματα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Τις ευχές του σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Χαλκηδόνος που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκφράζει με μήνυμά του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

«Αγαπητοί μαθητές,

οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν μέσα σε συνθήκες πρωτοφανείς για εσάς, τους καθηγητές αλλά και τους γονείς σας.

Μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά, η οποία επηρεάστηκε καθοριστικά από την πανδημία του κορωνοϊού, καλείστε να δώσετε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής σας, που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ευόδωση των στόχων σας και στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Σήμερα κλείνει ο κύκλος της μαθητικής σας ζωής, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ένας νέος δρόμος γεμάτος προκλήσεις για το μέλλον σας.

Με δύναμη, αισιοδοξία, ηρεμία και υπομονή, εύχομαι να ολοκληρώσετε με επιτυχία την προσπάθεια που έχετε από καιρό αρχίσει και να συνεχίσετε με το ίδιο πείσμα σε όλα τα στάδια της ζωής σας, γιατί η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας.

Να θυμάστε πάντα πως η συνεχής προσπάθεια και η επιμονή στο στόχο είναι τα στοιχεία που θα αποφέρουν καρπούς και να είστε σίγουροι πως ακόμη και αν δεν τα καταφέρετε αυτή τη φορά, θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον.

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον καθένα και την καθεμία σας ξεχωριστά!

Καλή επιτυχία και σε όλους τους συνοδοιπόρους σας, τους γονείς και τους καθηγητές σας, οι οποίοι στηρίζουν κάθε προσπάθειά σας.

Καλή υπομονή, έτσι ώστε όλοι μαζί να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μια νέα αρχή και ένα νέο ταξίδι μόλις ξεκινά.

Η σκέψη όλων μας είναι μαζί σας!».

“Αγαπητά μου παιδιά,

το τέλος της φετινής, ιδιαίτερης και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί και το τέλος της μαθητικής σας ζωής. Κλείνει, πλέον, αυτός ο κύκλος και τον διαδέχεται ένας άλλος, εκείνος του κόσμου των ενηλίκων. Αφήνετε πίσω σας την ανεμελιά και τις χαρές ή λύπες της μαθητικής καθημερινότητας και καλείστε να οριοθετήσετε τους στόχους σας για το μέλλον και να αγωνιστείτε για την επίτευξή τους.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν την πρώτη μεγάλη μάχη σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτή την καθοριστική στιγμή της ζωής σας χρειάζεται να διαθέτετε ψυχραιμία, ηρεμία, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο όσο αποκομίσατε όλα αυτά τα χρόνια, γνώσεις, κόπους και θυσίες, τόσο δικές σας όσο και των οικογενειών και των δασκάλων σας, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο σχετικά με την πραγματοποίηση των ονείρων σας για το μέλλον.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη και θετική σκέψη και να συνεχίσετε τον αγώνα σας έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
Στις οικογένειές σας, που στέκονται αρωγοί όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθειά σας, εύχομαι δύναμη και υπομονή!”

Μαρία Κωστοπούλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *