Μητέρα-Αναγνώστρια:”Με κάνει έξαλλη..”-Μια συγκλονιστική επιστολή για το Ειδικό Σχολείο Αγ.Αθανασίου

Από την Κα Παχαλάκη Ροδή λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω συγκλονιστική επιστολή

Καλημέρα σας,

Oνομάζομαι Πασχαλάκη Ροδή και κατοικώ στη Ν.Μεσημβρία..

Ο γιος μου είναι παιδί με ειδικές ικανότητες και μέχρι τον Ιούνιο φοιτούσε στο 13ο Ειδικό Σχολείο Κορδελιού.Τον Μάϊο ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή του Σχολείου ότι το καινούριο Ειδικό Σχολείο στον Άγιο Αθανάσιο θα λειτουργήσει με τη νέα σχολική χρονιά κι επομένως όσοι γονείς ήθελαν θα μπορούσαν να κάνουν μετεγγραφή.
Τo σχετικό έγγραφο ενημέρωσης με αρ.5531β/26-04-2017 από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έχει αναρτηθεί και στο e-koufalia.grΚάναμε την μετεγγραφή αλλά δυστυχώς το σχολείο δεν λειτουργεί. Έχει έρθει προσωπικό αλλά δεν υπάρχει υλικό. Από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ μας διαβεβαίωσαν ότι εντός των ημερών θα πάρουμε κάποια πράγματα, ακριβώς δεν ξέρουμε.

Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ γιατί δεν υπάρχουν καθαρίστριες (τώρα ξεκίνησε η διαδικασία των προσλήψεων αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί), υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης, δεν υπάρχουν κάποιες σκάλες ειδικές για τα παιδιά και δεν έχει ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο έξω από το σχολείο (κατά περίεργο τρόπο η προκήρυξη του έργου από τον Δήμο έχει ημερομηνία 26/04/2017 ! ). Όλοι μας έχουν διαβεβαιώσει, και τους ευχαριστούμε πολύ ,ότι κάνουν τα αδύνατα δυνατά (τώρα) για να λειτουργήσει το σχολείο, το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το σχολείο δεν λειτουργεί.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει γιατί τα ίδια πράγματα ακούμε από πέρσι.Σαν μητέρα, δεν μ’ ενδιαφέρει ποιος προσπαθεί και ποιος όχι, αλλά το αποτέλεσμα.Το γεγονός ότι το σχολείο παραδόθηκε στον Δήμο στις 15/10/2016 κι ακόμη συζητάμε για τις προσλήψεις των καθαριστριών, προσωπικά με κάνει έξαλλη.

Με κάνει έξαλλη το ότι το παιδί μου αυτή τη στιγμή κάθεται στο σπίτι και δεν πηγαίνει στο σχολείο όπως όλα τα άλλα παιδιά, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του αλλά και υποχρέωση της κοινωνίας.

Με κάνει έξαλλη το ότι κάθε πρωΐ κλαίει για να πάει στο σχολείο αλλά τελικά δεν πηγαίνει γιατί δεν υπάρχει σχολείο.

Με κάνει έξαλλη το ότι όλοι “ενδιαφέρονται” αλλά τελικά δεν φταίνε γιατί υπεύθυνος είναι κάποιος άλλος.Η αντιμετώπιση αυτή είναι απαράδεκτη, όχι για εμάς τους γονείς, αλλά για τα παιδιά μας που στην κυριολεξία είναι έρμαια αποφάσεων και παραλείψεων.

Με εκτίμηση,

Ροδή Πασχαλάκη

2 comments

  1. Τελικά λειτούργησε πριν απο κάποιες μέρες… Τώρα πως είναι τα πράγματα?Κάθε μέρα περνάω απο κει και βλέπω αυτοκίνητα..τι γίνεται τελικά???

  2. Δυστοιχως κύρια μου, αυτοι δεν έχουν παιδιά με ειδικές αναγκες, και δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα σας!!! Αν ηταν να ερθει κανένας υπουργός, σε μια μέρα θα τελείωνε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *